Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Tα εγκαίνια Τσιφή και 12 φωτογραφίες














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ
Η Λιβαδειά «κλείδωσε» τη νίκη του Δημήτρη Τσιφή

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, εξελίχθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Τσιφή υποψηφίου Δημάρχου Λεβαδέων με τον συνδυασμό "ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.
Μετά και από αυτή την συγκέντρωση, κανείς δεν αμφιβάλλει πια, ότι ο Δημήτρης Τσιφής θα είναι αυτός που θα οδηγήσει το νέο Δήμο Λεβαδέων μπροστά και την επόμενη τετραετία, με σύνεση, με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα όπως έπραξε μέχρι σήμερα. Κανείς δεν αμφιβάλλει πια, ότι ο Δ. Τσιφής είναι σ΄ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο πιο συνεκτικός πόλος, που συσπειρώνει γύρω του τις πιο δημιουργικές, τις πιο ώριμες, τις πιο αξιόλογες δυνάμεις του νέου Δήμου Λεβαδέων. 
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων,  έγινε δεκτός στο βήμα με ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους εκατοντάδες πολίτες που "έπνιξαν" τον περιβάλλοντα χώρο της εξέδρας, δημιουργώντας και θυμίζοντας έναν πολιτικό παλμό και κλίμα άλλων εποχών.
Εντύπωση προκάλεσε η μαζική παρουσία της νεολαίας, αποτέλεσμα των νέων ανθρώπων που είναι υποψήφιοι στο συνδυασμό του γιατρού, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας πολλοί Λειβαδίτες έτρεξαν να συγχαρούν τον Δημήτρη Τσιφή  και να του σφίξουν το χέρι, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Δ. Τσιφής είπε φανερά συγκινημένος: «Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε. Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου, γι΄ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Σήμερα η Λιβαδειά, στέλνει το δικό της καθαρό μήνυμα. Είμαστε ο συνδυασμός της νίκης.
Από σήμερα ξεκινάμε τη δική μας πορεία, δίνοντας έναν αγώνα έντιμο και καθαρό. Παρουσιάζοντας πρόγραμμα, θέσεις. Γιατί εμείς μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Όλες κι όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας. Όλους εσάς, που έχετε το κουράγιο, τη λεβεντιά,
-γιατί χρειάζεται λεβεντιά να είστε εδώ σήμερα- το όραμα, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσιφής επεσήμανε ότι οι καιροί και οι καταστάσεις επιβάλλουν συνεννόηση και «…είναι υπερβολική πολυτέλεια να αφήσουμε αυτά τα λίγα που ενδεχομένως μας χωρίζουν, να αποτελέσουν ανάχωμα στα πολλά που μας ενώνουν». Σ΄ αυτό το κλίμα συναίνεσης, ευχαρίστησε και τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την προσφορά τους στην πόλη και την κοινωνία, καθώς και για την συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, με την εποικοδομητική κριτική που άσκησαν προς τη Δημοτική Αρχή.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η αυτοκριτική που έκανε ο Δημήτρης Τσιφής για την μέχρι τώρα θητεία του ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής:  «Τον Οκτώβριο του 2006 η πόλη της Λιβαδειάς γύρισε σελίδα. Τη σελίδα αυτή αλλά και αυτές που ακολουθούν ξεκινήσαμε να τις γράφουμε όλοι μαζί, και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Δημιουργία σημαίνει έργο. Έργο ορατό και μετρήσιμο. Βέβαια  κατά τη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας,  αναγνωρίζω, ότι και λάθη έγιναν και παραλήψεις υπήρχαν και για τον λόγο αυτό ζητάω συγνώμη από τους συμπολίτες μου.  Δεν θα πω ότι ευθύνονται άλλοι εκτός από μένα, γιατί ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από άλλους. Έχω το θάρρος κοιτάζοντάς σας στα μάτια να το παραδεχτώ. Και το κάνω, όχι σαν πράξη εξιλέωσης, αλλά σαν μια πράξη βαθιάς αυτοκριτικής και πραγματικής αγάπης για την πόλη που με τίμησε και με τιμά όλα αυτά τα χρόνια. Είναι βαθιά μου πίστη, ότι  πολιτική χωρίς αγάπη, έγνοια για το συνάνθρωπό και πάθος για την πόλη σου, είναι μια διαδικασία χωρίς συναίσθημα. Είναι επάγγελμα. Και εγώ επαγγελματίας της πολιτικής δεν είμαι, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω».
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λεβαδέων, εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι την Κυριακή το βράδυ, ο συνδυασμός "ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ" θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή. «Σ’ αυτές τις εκλογές θα νικήσουν οι δυνάμεις που νοιάζονται για τον τόπο τους, που γνωρίζουν τον τόπο τους. Ο δυνάμεις ενός άλλου πολιτικού ήθους, μιας άλλης προσέγγισης απέναντι στην καθαρή πολιτική αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: