Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για έργα οδοποιΐας 28 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας «2» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 - 2013» με τίτλο «Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Στερεάς Ελλάδας» .
Με την πρόσκληση θα χρηματοδοτηθούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά έργα Βελτίωσης - Κατασκευής εθνικής οδοποιίας στο Βασικό, Δευτερεύον και Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ύψους 28,0 εκατ. Ευρώ. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον ειδικό στόχο του Άξονα Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης:
1)Ολοκλήρωση των ενδοπεριφερειακών οδικών αξόνων που διευκολύνουν την διάχυση των αναπτυξιακών ευκαιριών, την διασύνδεση του μεταφορικού δικτύου της Περιφέρειας με τους μεγάλους διευρωπαϊκούς και εθνικούς μεταφορικούς άξονες, τις διαπεριφερειακές ροές και μετακινήσεις ατόμων, προϊόντων και υπηρεσιών, τις διανομαρχιακές συνδέσεις, τις συνδέσεις αστικών κέντρων αλλά και μικρότερων οικιστικών συνόλων, τις παρακάμψεις αστικών και τουριστικών κέντρων και τις συνδέσεις με λιμενικές υποδομές που εξυπηρετούν επιβατικές και εμπορευματικές κινήσεις.
2)Βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, μέσω της βελτίωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών των οδικών αξόνων που παρουσιάζουν σχετικά προβλήματα, καθώς και χρήση κατάλληλου εξοπλισμού για την διαχείριση των οδικών ατυχημάτων.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής τους στην ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας εφόσον είναι πλήρεις, ή τίθενται σε αναστολή μέχρι την ημερομηνία συμπλήρωσης του φακέλου εφόσον δεν είναι πλήρεις αρχικά, μέχρι την κάλυψη του διαθέσιμου προϋπολογισμού.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: