Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Για γρίπη και πολιτική προστασία η ΕΝΑΕ

Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ της ΕΝΑΕ και ενέκρινε ομόφωνα:

1. Τη σύσταση επιτροπής η οποία θα παρακολουθήσει την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Υγείας και των Τοπικών Σχεδίων Υγείας που αφορούν την αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και θα προτείνει στο Δ.Σ τρόπους για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου.
2. Τη σύσταση επιτροπής που θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού και θα συζητήσει για τη βελτίωση θεμάτων που αφορούν την Πολιτική Προστασία. Η εν λόγω επιτροπή θα αξιολόγηση την κατάσταση και θα ενημερώσει το Δ.Σ για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση των περιοχών αυτών.

Αναφορικά με το θεματικό Συνέδριο για τα Μεταλλαγμένα Προϊόντα, ομόφωνα το Δ.Σ της ΕΝΑΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, ενώ το Αγροτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στα τέλη του Οκτωβρίου.
Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ, μετά την ανακοίνωση των βάσεων και την αύξηση των κενών θέσεων στις σχολές των ΤΕΙ της Περιφέρειας, εξέφρασε ομόφωνα την δυσαρέσκειά του.
Επίσης επανέρχεται σε διατυπωμένες θέσεις της για την χωροταξική ορθολογική κατανομή τμημάτων και σχολών που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του αριθμού των σπουδαστών στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: