Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αρμα μάχης σκότωσε επιλοχία από τη Λαμία στον Εβρο

Την τελευταία του πνοή, καταπλακωμένος από ένα άρμα μάχης τύπου «Leopard», άφησε ένας 31χρονος επιλοχίας από τη Λαμία, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα Τεθωρακισμένων κοντά στο Σουφλί, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη «μαύρη» λίστα οπλιτών και στελεχών που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της άσκησης των στρατιωτικών τους καθηκόντων.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Πρωτοκλήσι. Ο άτυχος επιλοχίας επέστρεφε στη μονάδα του μετά το τέλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας (επάνδρωση τοποθεσίας), όταν το στρατιωτικό άρμα στο οποίο επέβαινε όντας αρχηγός πληρώματος ανατράπηκε.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το άρμα που βρισκόταν σε χωματόδρομο επιχείρησε να στρίψει αριστερά σε ένα σταυροδρόμι. Για άγνωστους λόγους δεν κατόρθωσε να πάρει τη στροφή και έκανε όπισθεν. Τότε η μια ερπύστρια ξέφυγε από το δρόμο και το άρμα αναποδογύρισε. Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος δεν έπαθαν το παραμικρό.Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, ο άτυχος επιλοχίας υπηρετούσε στη συγκεκριμένη μονάδα από τον Ιανουάριο του 2008, ενώ για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται ήδη προανάκριση.
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: