Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Στις πληγείσες περιοχές ο Αρχιεπίσκοπος

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιεί από το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε αρχικώς τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, της Πεντέλης, όπου είχε συνάντηση και με την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Μάκρη, τον Βουτσά, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τη Σταμάτα.
Συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και τις αρχές αλλά και τους κατοίκους δίνοντας σε όλους κουράγιο και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους. Σε δηλώσεις του, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε τραγωδία την καταστροφή του φυσικού πλούτου των περιοχών και ζήτησε εθνική ομοψυχία.
«Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι μια οικογένεια», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Στη διάρκεια των συναντήσεων με φορείς της τοπικής κοινωνίας τόνιζε διαρκώς την διάθεση της Εκκλησίας μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» για τη παροχή οιασδήποτε βοήθειας όπου και όταν απαιτείται με κάθε δυνατό τρόπο.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: