Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Βραβεία σε μαθητές από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Αποτελέσματα 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.

Στον Διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχαν 74 μαθητές - φωτογράφοι από 22 Σχολεία (7 Λύκεια, 4 Γυμνάσια και 11 Δημοτικά Σχολεία) με 187 φωτογραφίες. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν ελεύθερο.


Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που ορίσθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς και συνεδρίασε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 αποτελούσαν οι:

1. Νίκος Μπόλκας – Δάσκαλος Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

2. Αλεξία Παπακώστα – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας,

3. Βασίλης Βεΐτης - Εκπαιδευτικός , Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.

4. Δήμητρα Βήττα – Μέλος του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

5. Ειρήνη Χαιρετάκη – Μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς



Η επιτροπή έκρινε και τις 187 συμμετοχές και αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τα βραβεία με την παρακάτω σειρά:


1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων

1ο βραβείο: Χρήστου Ηλίας, 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Παπαγεωργίου Δέσποινα, 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Κοϊτσάνου Δήμητρα, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Έπαινος: Ρηγογιάννη Αικατερίνη, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου


2η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων

1ο βραβείο: Ευθυμίου Όλγα, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Ανέστης Λάμπρος, 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Ρηγογιάννης Ιωάννης, 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Έπαινος: Ληξουργιώτης Λουκάς, Γυμνάσιο Αντίκυρας


3η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων

1ο βραβείο: Παλαμίδας Φίλιππος, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

2ο βραβείο: Μαρτιναίος Κων/νος, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

3ο βραβείο: Καραμπέτσου Αικατερίνη, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Έπαινος: Κατσαρός Κων/νος, Εσπερινό Λύκειο Λιβαδειάς

Σημείωμα της κριτικής επιτροπής

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, η οποία ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη της περσινής. Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο μπράβο γιατί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη φαντασία , τον ενθουσιασμό και τη δημιουργική διάθεση της ηλικίας τους μέσα από μια τέτοιου είδους καλλιτεχνική αναζήτηση.

Η μεγάλη ποσοτική αλλά και ποιοτική συμμετοχή δέσμευσε την κριτική επιτροπή να αποφασίσει την απονομή τριών επιπλέον επαίνων, έναν για κάθε κατηγορία. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία Σχολείων όχι μόνο από την πρωτεύουσα του νομού αλλά και περιφερειακών, ιδίως Δημοτικών Σχολείων.

Η θεματολογία των φωτογραφιών κινήθηκε σε πολλούς άξονες και στις 3 κατηγορίες των μαθητών (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια).Με ιδιαίτερη ευαισθησία και καλλιτεχνικό κριτήριο οι μαθητές προσέγγισαν στοιχεία της φύσης και με έντονη οξυδέρκεια την ανθρώπινη δράση-αυθόρμητη ή σκηνοθετημένη. Έδειξαν πως γνωρίζουν πολύ καλά να αξιοποιούν το στιγμιαίο και το εφήμερο και να αποτυπώνουν τη ρευστότητα και τη συνέχεια της ζωής με την τέχνη του φωτογράφου. Είναι φανερό ότι εγκλωβισμένοι σε μία ασφυκτικά πιεστική σχολική και μη καθημερινότητα, επιβεβαιώνουν έτσι την ανάγκη τους για ελευθερία στην καλλιτεχνική τους έκφραση.

Χαιρόμαστε που οι διοργανωτές του Μαθητικού Διαγωνισμού δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναπνεύσουν τη ζωή μέσα από το παράθυρο της τέχνης όπως τα ίδια την αισθάνονται: με χρώματα, σχήματα, μορφές, δράση, ανατροπές και συναισθήματα αλλά κυρίως με ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια και αγνότητα. Ίσως έτσι καταφέρουμε κι εμείς οι ενήλικες να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια αλήθειες και αξίες που έχουμε ξεχάσει… Ελπίζουμε, μετά τη δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας να γίνει θεσμός στα σχολεία της περιοχής μας, χώρος καλλιτεχνικών αναζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης αλλά κυρίως δίαυλος επικοινωνίας κοινωνίας-σχολείου.

Υ.Γ Όλες οι φωτογραφίες που αξιολογήσαμε είχαν καλυμμένα τα στοιχεία του κάθε μαθητή – τριας καθώς και το σχολείο που εκπροσωπούσαν.


Φωτογραφίες και των τριών κατηγοριών θα αναρτηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Η απονομή των βραβείων και διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σε ειδική τελετή.
Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους, στις δύο βαθμίδες Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας και στα μέσα ενημέρωσης.


Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς του διαγωνισμού που είναι οι εξής:

Κατάστημα Expert Παπαχαραλάμπους Θεμιστοκλής

Newdata Μαυραγάνης Αθανάσιος

Κατάστημα Multirama

Φωτογραφείο Καραγιαννάκης Αντώνης και Υιοί.

Κατάστημα e-shop Λιβαδειάς, Βιβλιοπωλείο Αθανασόπουλος Χάρης

Studio 81, Αγγελόπουλος Ιωάννης

Για το Δ.Σ της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς













Δεν υπάρχουν σχόλια: