Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Καθηλωμένο το C 130 με τους Ελληνες στο Ισραήλ

Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται ακόμη το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επρόκειτο να μεταφέρει τους Έλληνες ακτιβιστές πίσω στην χώρα μας. Αν και αρχικά ανακοινώθηκε ότι το αεροσκάφος θα έφευγε στις 11:20, την ώρα που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν εντολή να μην απογειωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της αναχώρησης ο πύργος ελέγχου ρώτησε το πλήρωμα του αεροσκάφους τι εθνικότητος είναι και ποια είναι η ταυτότητα των επιβατών. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο αφού το αεροπλάνο είχε καταθέσει σχέδια πτήσεις και ήταν τοις πάσι γνωστό ποιοι ήταν οι επιβάτες του. Κύκλοι της πολεμικής αεροπορίας εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για «στρατιωτικό καψόνι των Ισραηλινών» στους ακτιβιστές, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.
Το αεροσκάφος αυτή την ώρα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.Αρχικά το αεροσκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:00 οπότε και ολοκληρώθηκαν οι συνεννοήσεις της δικηγόρου τους έγιναν παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Τελ Αβίβ. Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν στο C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας οι 31 Έλληνες ακτιβιστές, μαζί με τρεις Γάλλους και έναν Αμερικανό.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: