Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Για το ΤΕΜΠΜΕ στη Θήβα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Δίρκης 20 – Τ.κ. 32200 Θήβα – Τηλ & fax :22620 27707

e-mail: oebethivas@yahoo.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Θήβα η ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών σε συνεργασία με την ΒΟΙΩ.ΜΕΛ.

Περίπου 30 επαγγελματίες της περιοχής μας , μέλη της Ομοσπονδίας, παρακολούθησαν τη μεστή και εξειδικευμένη ενημέρωση από τον κ. Στέφανο Χαγιάννη, Οικονομολόγο – στέλεχος της ΒΟΙΩ.ΜΕΛ, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η χρηματοδότηση αυτή αποτελείται από δύο σκέλη:

Το πρώτο αφορά την αποπληρωμή ασφαλιστικών υποχρεώσεων επαγγελματιών και επιχειρήσεων καθώς και χρεών προς το Δημόσιο.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την εξόφληση προμηθευτών για οφειλές με τιμολόγια εκδοθέντα μετά την 14η Μαΐου 2010 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011, με δικαίωμα υποβολής μέχρι 5 προτάσεων χρηματοδότησης ετησίως.

Επιπλέον τονίστηκε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη συνεργασία αυτή.

Τα στελέχη της ΒΙΩ.ΜΕΛ διαβεβαίωσαν τους παρισταμένους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι πρόθυμα θα συνεργαστούν με όσους επαγγελματίες επιθυμούν την ένταξή τους στις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Προς το σκοπό αυτό έθεσαν στη διάθεση της Ομοσπονδίας τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τους, τα οποία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

Από πλευράς Ομοσπονδίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη ΒΟΙΩ.ΜΕΛ και τους συνεργάτες της για την ενημέρωση την οποία μας παρείχαν και να καλέσουμε όσα μέλη μας ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα χρηματοδότησης να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία για περισσότερες πληροφορίες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρήστος Χαρατσής

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΧρήστος Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: