Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αρχίζει την άλλη εβδομάδα η υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ

Δεν προχωράει η πρόταση για παραιτήσεις όσων βουλευτών θα είναι υποψήφιοι

τελικά η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μέσω του pasok.gr. Την απόφαση αυτή πήρε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα λήξει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ενώ η επιλογή για τις περιφέρειες και τις 10-15 μεγάλες πόλεις θα γίνει στα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου από το Εθνικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων. Ενδιαμέσως θα υπάρξει σύσκεψη της Επιτροπής με του γραμματείς των περιφερειακών και των νομαρχιακών οργανώσεων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμος στην επιλογή των υποψηφίων. Με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων στην οποία ήδη συμμετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτήςΘανάσης Τσούρας, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου(αποχωρεί οικειοθελώς λόγω των καθηκόντων του στο υπουργείο) προστίθενται η Συλβάνα Ράπτη, ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρυσάνθη Κισκήρα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της γραμματείας Οργανωτικού. Δεν προχωράει η πρόταση για παραίτηση των βουλευτών Τις επόμενες ημέρες (ίσως και σήμερα) η Επιτροπή πρόκειται να εκδώσει εγκύκλιο που θα περιγράφει την παραπάνω διαδικασία και θα θέτει τα κριτήρια της αξιολόγησης των υποψηφίων.

Δηλαδή, το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, την διείσδυση σε άλλους κοινωνικούς χώρους, την εμπειρία, την στήριξη στο εγχείρημα του «Καλλικράτη» κλπ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ετέθη από πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου το ερώτημα«αν οι βουλευτές που θα δηλώσουν και θα επιλεγούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες θα πρέπει να παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα». Ωστόσο, δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα, αν και η αίσθηση είναι ότι τελικώς δεν θα προκριθεί η λύση της παραίτησης, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει περισσότερες δυνατότητες επιλογής υποψηφίων.

Επιπλέον, συζήτηση έγινε και την επαναφορά του 42%, υπέρ του οποίου τάχθηκαν πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με το επιχείρημα ότι μέσα σ' αυτό το κλίμα οι συνεργασίες για το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ δύσκολες, ενώ με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό και τυχόν "αντάρτικα" ψηφοδέλτια..Να υπενθυμίζουμε ότι αν και ο "Καλλικράτης" προβλέπει εκλογή με 50%+1, για το θέμα έχει εξαγγείλει διάλογο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης(για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6907).

Δεν υπάρχουν σχόλια: