Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το ΕΚΛ για το ΠΔ του υπουργείου Εργασίας

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL :
ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : Λιβαδειά 18/6/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει την Κυβέρνηση που φέρνει ένα Προεδρικό Διάταγμα πολύ πιο σκληρό από το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα:
- Το Μνημόνιο λέει να προστατεύονται οι απολυόμενοι 55 ετών και άνω, το
Προεδρικό Διάταγμα λέει 57 ετών και άνω.
- Το Μνημόνιο δεν αναφέρει πουθενά τον ΟΜΕΔ, το Π.Δ. τον καταργεί.
Σε μια χώρα που δεν υπάρχει κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων στο μισό, η κατάργηση ρυθμίσεων των ΣΣΕ και της Διαιτησίας, αποτελούν τη μέγιστη εκτροπή για τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Μια Σοσιαλιστική Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προστατεύει τις αδύνατες κοινωνικές τάξεις και που έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, τελικά μας απέδειξε ότι τα λεφτά πάει να τα πάρει από τους μη έχοντες και στρώνει το δρόμο με ροδοπέταλα στους έχοντες και κατέχοντες, χωρίς να αντιστέκεται στις ορέξεις των Βιομηχάνων και της Τρόικας και χωρίς να διαπραγματεύεται.
Εμείς σαν Συνδικαλιστικό κίνημα απορρίπτουμε κατηγορηματικά το Προεδρικό Διάταγμα, διότι είναι αντεργατικό, αντισυνταγματικό αντικοινωνικό και παράνομο. Γι’ αυτό εκτός από τους αγώνες μας, θα προσφύγουμε στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Ανταγωνιστικότητα και πρόοδος σε καμία οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει εάν υπάρχουν απολυόμενοι, άνεργοι και φοβισμένοι άνθρωποι.
Ανταγωνιστικότητα και πρόοδος υπάρχει όταν διανέμεται δίκαια ο πλούτος, όταν υπάρχει αξιοπρεπές μεροκάματο, και όταν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: