Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ληστεία με ομήρους στην Αμφίκλεια

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας διαδραματίστηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αμφίκλειας, με ληστές να παίρνουν ομήρους δύο γυναίκες πελάτες τράπεζας και να τις χρησιμοποιούν ως ασπίδα, για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Στο μεταξύ, οι σφαίρες έπεφταν βροχή... Οι δράστες ήταν αποφασισμένοι και έτοιμοι να προκαλέσουν μακελειό, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 8:00. Τρεις δράστες έφτασαν με αυτοκίνητο έξω από την Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας και οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλια εισέβαλαν στο υποκατάστημα. Η παρουσία τους, βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού θαμώνες διπλανής καφετέριας τους είδαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμφίκλειας, που απέχει 700 μέτρα από την τράπεζα, έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια. Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο υποκατάστημα, διέταξαν τους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας έμεινε στην είσοδο. Οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία, ωστόσο όταν βγήκαν από την τράπεζα ήρθαν τετ α τετ με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν φτάσει στο μεταξύ στο σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί.Οι δράστες μπήκαν και πάλι στην τράπεζα, προκειμένου να αποφύγουν τα πυρά, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια, απειλώντας με τα όπλα δύο γυναίκες πελάτες, τις χρησιμοποίησαν ως ασπίδα, προκειμένου να διαφύγουν. Μπροστά στο ενδεχόμενο μακελειού, οι αστυνομικοί σταμάτησαν να πυροβολούν. Αρχικά, απομακρύνθηκαν πεζή, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, αφήνοντας ελεύθερες τις δύο γυναίκες, οι οποίες είναι καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: