Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Για την επίσκεψη Στυλιανίδη και τον Περγαντά

Το δελτίο Τύπου της νομαρχίας Βοιωτίας για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Βοιωτία.

Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας : Συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και δέσμευση για σχολικά έργα προϋπολογισμού 40.000.000 €


Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρουσία του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησαν επισκέψεις ακολουθώντας τη διαδρομή : Άγιος Θωμάς, Δήλεσι, Σχηματάρι, Θήβα, Βάγια, Λιβαδειά και συζήτησαν τις ανάγκες της σχολικής στέγης.

Καταλήγοντας στο Γραφείο του Νομάρχη και εν συνεχεία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρουσία των Δημάρχων του Νομού και των Βουλευτών, συμφωνήθηκε πρόγραμμα δράσης για τα σχολικά κτίρια στη Βοιωτία, προϋπολογισμού 40.000.000 €, όπως το είχε αιτηθεί ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. Στο πρόγραμμα αυτό, περιλαμβάνεται η κατασκευή 15 Νηπιαγωγείων, η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, καθώς και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα, ο Νομάρχης κ. Περγαντάς, ζήτησε την εξέλιξη του Τμήματος του Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά, σε Σχολή, δηλαδή την δημιουργία δύο επιπλέον Τμημάτων, όπως και την αναγνώριση του ΤΕΙ που εδρεύει στη Θήβα, ως αυτόνομου και όχι ως παραρτήματος του ΤΕΙ Χαλκίδας. Στις προτάσεις αυτές υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργού.

Ο Νομάρχης Βοιωτίας, ευχαριστεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλλάδος, κ. Ιερώνυμο, για την παραχώρηση έκτασης 28 στρεμμάτων από την εκκλησιαστική περιουσία για την ανέγερση σχολείου στο Δήλεσι. Με την πράξη αυτή ο Αρχιεπίσκοπος, καταδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό πρόσωπο της εκκλησίας και τη διάθεσή του για απτό και συγκεκριμένο κοινωνικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: