Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Στη Βουλή φέρνει τη ΛΑΡΚΟ το ΠΑΣΟΚ

Επίκαιρη επερώτηση για την «κακοδιαχείριση» της ΛΑΡΚΟ και τη «συγκάλυψη του σκανδάλου» με τα προθεσμιακά συμβόλαια πώλησης νικελίου, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτη υπογράφουσα την πολιτική εκπρόσωπο του κόμματος για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι τόσο η «αποπεμφθείσα» όσο και η νέα διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και τη μείωση των κερδών της επιχείρησης.
«Η πολιτική αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας της προηγούμενης διοίκησης συνεχίζεται. Οι όροι προπώλησης νικελίου, που είχε συνάψει η απελθούσα Διοίκηση για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως και το κλείσιμο των προθεσμιακών συμβολαίων (δικαιωμάτων-θέσεων) που πρόσφατα πραγματοποίησε η νέα Διοίκηση για το έτος 2008 και το έτος 2009, παραμένουν άγνωστοι, παρά τα αιτήματα για ενημέρωση και την έγγραφη καταγγελία από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας. Οι εκάστοτε διοικούντες αρνήθηκαν και αρνούνται ακόμα να αποκαλύψουν με ποιες τράπεζες και σε ποιες τιμές και με ποιους όρους η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα προθεσμιακά συμβόλαια (Hedging)», παρατηρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Επερωτούν, δε, τους υπουργούς «γιατί δεν ζήτησαν και δεν καταλόγισαν ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας, για τις τεράστιες ζημιές εξαιτίας του σκανδάλου με τα προθεσμιακά συμβόλαια, γιατί δεν έχουν ακόμα γνωστοποιήσει το πόρισμα της ένορκης διοικητικής έρευνας που είχε διατάξει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, γιατί καλύπτουν ουσιαστικά τη διοίκηση της εταιρείας η οποία αρνείται μέχρι και σήμερα να δημοσιοποιήσει, με ποιες τράπεζες, με τι όρους και σε ποιες τιμές πραγματοποίησε η προηγούμενη Διοίκηση τις προπωλήσεις νικελίου για την περίοδο 2005-2009, γιατί προχώρησαν στη πρόσληψη κομματικών τους στελεχών σε διευθυντικές θέσεις, με προκλητικά υψηλές αμοιβές, γιατί δεν έχουν φροντίσει ώστε η εταιρεία να συμμορφωθεί με την εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία, με αποτέλεσμα οι δραστηριότητες της εταιρείας να επιβαρύνουν σοβαρά και το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Οπουντίων» καθώς και «γιατί η διοίκηση και η κυβέρνηση δεν έχουν ανακοινώσει σχέδιο και τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η εταιρεία, μη αποκλειόμενης οικονομικής κατάρρευσης της, από την συνεχή πτώση των τιμών νικελίου».
www.kathmerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: