Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Παράταση για χρέη επιχειρήσεων

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία για την υπαγωγή 1.000.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για αποπληρωμή των χρεών με ευνοϊκούς όρους.
Όσοι οφειλέτες υπαχθούν στη ρύθμιση μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους ως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, απολαμβάνοντας έκπτωση ως και 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και 50% των πρόσθετων φόρων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων.
Σημειώνεται ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση και το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ορίσει νέα καταληκτική ημερομηνία.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών εξάμηνη προθεσμία στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά και την περαίωση, επικαλούμενο τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Και από τις δύο ρυθμίσεις το υπουργείο Οικονομικών στόχευε μέχρι το τέλος του 2008 σε έσοδα 800 εκατ. ευρώ, αλλά φαίνεται ότι με μεγάλη δυσκολία θα εισπραχθούν ακόμα και τα μισά.Παράταση για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή 1.000.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για αποπληρωμή των χρεών με ευνοϊκούς όρους. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι ως χθες δεν είχαν επισκεφθεί τις εφορίες αρκετοί φορολογούμενοι για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα παράταση στην καταληκτική προθεσμία υπαγωγής, προκειμένου το σύνολο των οφειλετών να έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στη ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών. Οσοι οφειλέτες δεχθούν να υπαχθούν στη ρύθμιση μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους ως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, απολαμβάνοντας έκπτωση ως και 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και 50% των πρόσθετων φόρων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: