Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού και αίθουσα προβολής για το μουσείο θυμάτων των Ναζί στο Δίστομο

Το δελτίο Τύπου του δήμου Διστόμου.



«Απόφαση ένταξης δράσης του Δήμου Διστόμου σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνολικού κόστους: 91.000,00 Ευρώ»

Δίστομο, 11 Νοεμβρίου 2008. Τη Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 παρελήφθη από το Δήμο Διστόμου η απόφαση με αριθμό 2008 – 3264 / 001 – 001, αναφορικά με την ένταξη της δράσης ‘Προσδιορισμός, αγορά εξοπλισμού για το χώρο των οπτικοακουστικών πληροφοριών και την δημιουργία οπτικοακουστικής παρουσίασης για το μουσείο θυμάτων των Ναζί’ στο πρόγραμμα ‘Η Ευρώπη για τους πολίτες 2007 – 2013’ - Δράση 4η ‘Ενεργή Ευρωπαϊκή ανάμνηση’.


Η αίτηση πρότασης ένταξης είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Διστόμου, κ. Αθανάσιο Πανουργιά, απευθείας στις Βρυξέλλες στην ειδική υπηρεσία (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).
Ο Δήμος Διστόμου είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που κατάφερε να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αμέριστη βοήθεια του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανόλη Μαυρομάτη, τόσο στην υποβολή της πρότασης, όσο και στην τελική επιλογή της.


Το έργο αφορά στη διαμόρφωση αίθουσας οπτικοακουστικής προβολής – ενημέρωσης επισκεπτών και ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού που βρίσκεται στην κατοχή του Δήμου Διστόμου και το οποίο κινδυνεύει να αλλοιωθεί.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 91.000,00 Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Education, Audiovisual and Culture Executive Agency της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 60% (ήτοι 54.600,00 Ευρώ), ενώ το υπόλοιπο ποσό θα επιχορηγηθεί από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, Υπουργείο Πολιτισμού).


Ο Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς ανέφερε: «Όταν ζήτησα την ψήφο των πολιτών του Διστόμου, του Στειρίου και της Παραλίας Διστόμου, είχα υποσχεθεί ότι θα συνεργαζόμασταν ως νέα Δημοτική Αρχή με την Πολιτεία και την Ιδιωτική πρωτοβουλία για την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης και πολιτισμού. Η αρχή είχε γίνει πέρυσι με την αγροτική οδοποιία και συνεχίζουμε!!! Φέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα ποσό, έστω και μικρό, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες για τον Δήμο Διστόμου!»


Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Αθανάσιος Πανουργιάς τόνισε: «… αυτό βέβαια δε θα ήταν δυνατό χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανόλη Μαυρομάτη, ο οποίος μας στήριξε σε όλες τις δύσκολες στιγμές! Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: