Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η Αρια Αγάτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών

Η δήλωση της νομαρχιακής συμβούλου Βοιωτίας κ. Αριας Αγάτσα για την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των γυναικών.


ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
<< ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!!!>>
Ως γυναίκα , μητέρα και πρωτιστως ανθρωπος που παντα θα αγωνιζεται για την ανθρωπινη αξιοπρέπεια καθως και με την ιδιοτητα του μελους του τομέα Γυναικων του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να στειλω ενα μηνυμα για την παγκοσμια μερα καταπολεμησης βιας κατα των γυναικων
Ειναι θεμα που αποτελεί ένα από τα πλέον μελανά ζητηματα του σύγχρονου πολιτισμού μας. Ανεξαρτητως μορφωτικου επιπέδου και σε οποιαδήποτε φάση η γυναικα γινεται συχνά ένα δραματικό πρόσωπο. Δεν ειναι μονο η σωματικη βια στην οποια υποκειται λογου χαρη απο ενα << εξουσιαστη>> συζυγο, η συντροφο αλλα ειναι και η ψυχικη βια η οποια της ασκειται σε καθε εκφανση της ζωης της- οπως πχ στην εργασία της- -κι εχει να κανει εκτος απο κακους χαρακτηρες ,με αντιληψεις και νοοτροπίες βαθια ριζωμενες στην κοινωνια μας κι εχουν στοχο την επιβολη του ελεγχου.
Απο τον τομεα γυναικων ειχαμε την ενημερωση ότι συμφωνα με στατιστικες του ευρωβαρομετρου που σοκαρουν μία στις τρεις γυναίκες, που φθάνει στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μία στις δύο δολοφονημένες γυναίκες κάθε χρόνο σκοτώνεται από τον νυν ή τον πρώην σύντροφό της. Δυστυχως ειτε απο φοβο ειτε απο πιεσεις οι γυναικες είτε ανεχονται ειτε υποκύπτουν σε οσα δεινα τους συμβαινουν.Ομως, Η ΣΙΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.

Ως ΠΑΣΟΚ θεωρουμε το πρόβλημα της βίας όχι ενα πρόβλημα ατομικό. Είναι ένα κατ΄εξοχή κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, που αντανακλά το επίπεδο πολιτισμού και προόδου της κοινωνίας μας, των θεσμών και του κράτους.
.
Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ διεκδικούμε, προτείνουμε και δεσμευόμαστε για :

• νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της βίας εναντίον των γυναικών
• εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιμετώπισης βίας εναντίον των γυναικών
• εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των εμπλεκόμενων φορέων
• ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων χώρων υποδοχής και στήριξης γυναικών που έχουν υποστεί βία, και δημιουργία νέων.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες, γυναίκες και άνδρες, να συστρατευτούν σ αυτή μας την προσπάθεια, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη διαιώνιση της βίας και στον εξευτελισμό των θυμάτων, τόσο σε κοινωνικούς θεσμούς, όσο και μέσα στην ίδια την κοινωνία.

ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: