Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Τα απίστευτα συμβαίνουν στον Δήμο Λεβαδέων, λέει ο Χρήστος Παλαιολόγος

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς κ. Χρήστος Παλαιολόγος, με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της πόλης την περασμένη Τετάρτη και τις πράγματι εξωφρενικές αποφάσεις που ελήφθησαν από την παράταξη Τσιφή.

«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


1. Αυξήσεις κατά 4,5% των Δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αποφάσισε η Δημοτική αρχή του κ. Τσιφή, αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο τη στιγμή που ακόμη και ο Ν. Κακλαμάνης στο Δήμο της Αθήνας αποφάσισε μηδενικές αυξήσεις.
Ο λόγος της αύξησης είναι η ανάθεση που αποφάσισε η Δημοτική αρχή προς την ΔΕΠΟΔΑΛ δραστηριοτήτων δαπάνης 195.000 ευρώ αρχής γενομένης από 7-11-2008!!! μέχρι 7-11-2009 και περιλαμβάνει τη προώθηση προγράμματος ανακύκλωσης, τον ορθό και λειτουργικό εξοπλισμό των γραφείων, την λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ κ.ά.
Τα απίστευτα και όμως αληθινά αρχίζουν από το γεγονός ότι:
α) ο νέος ΧΥΤΑ θα είναι έτοιμος στην καλύτερη περίπτωση προς το τέλος του 2009 με βάση τις προθεσμίες που έχει ψηφίσει το Δημοτικό συμβούλιο και άρα δεν υφίσταται αντικείμενο, β) η ανακύκλωση έχει καταρρεύσει και δεν γίνεται,
γ) Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης το Δ,Σ της ΔΕΠΟΔΑΛ αποφάσισε από την μια πλευρά την αύξηση του μισθού του Δ/ντή της κατά 40% !!! και από την άλλη δαπάνες στον προϋπολογισμό για προβολή και διαφήμιση 30.000 ευρώ για αγορά Ι.Χ αυτοκινήτου 30.000 ευρώ, για εξοπλισμό γραφείου 40.000 ευρώ και άλλα εξαιρετικά και ενδιαφέροντα, που καλείται να επωμισθεί ο λαός της πόλης μας .
Να σημειωθεί ότι χωρίς τα βάρη των 195.000 ευρώ προς την ΔΕΠΟΔΑΛ, οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα ήταν μηδενικές.
2. Απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία με τον Παιδικό Σταθμό στον συνοικισμό όπου λειτουργεί άψογα σε ενοικιαζόμενο κτίριο με μικρό ενοίκιο για μια 10ετία, αφού αφήνουν χρέος προς την ιδιοκτήτρια(άτομο με αναπηρία 80%) ποσό περί τα 25.000 ευρώ από ενοίκια 27 μηνών, τον εγκαταλείπουν χωρίς κανένα πειστικό λόγο και
έχουν πάρει απόφαση να ενοικιάσουν το κτίριο της κ. Ν. Δημακοπούλου Δημοτικής Συμβούλου, παρά το γεγονός ότι έχει διπλάσιο περίπου ενοίκιο και βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση (συνεργεία και κυκλοφορία αυτοκινήτων, υγρασία κ.λ.π). Στο ερώτημα μας γιατί; Η απάντηση είναι ότι όλα έγιναν νόμιμα!!! Θαυμάστε λογική.
3. Εδώ και δυο μήνες εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Δήμαρχος διέκοψε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 1997 στο Δήμο Λιβαδειάς με μεγάλη επιτυχία που έχει στο κέντρο της φροντίδας όλα τα άτομα της τρίτης ηλικίας που έχουν μεγάλες ανάγκες και είναι δεκάδες για την πόλη μας, μάλιστα απέλυσε τους 4 εργαζόμενους που δούλευαν επί πέντε χρόνια στο πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι έληξαν οι συμβάσεις τους, κάτι που διαψεύδει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών ΥΠΕΣΔΑ και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όπου αναφέρει ότι αυτές ισχύουν μέχρι 31-12-2008!!!
Αποτέλεσμα, μέγιστος κίνδυνος να χαθεί το πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια
Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας της δημοτικής Αρχής ενώ βιώνουμε τις επιπτώσεις της πιο βαθιά οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας!!!

Για την «Λιβαδειά πόλη του Αύριο»
Χρήστος Παλαιολόγος

3 σχόλια:

Trofonios είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός και μας ενημερώνει που και που το τι γίνετε.

Trofonios είπε...

Α! τώρα το είδα. Εδώ γιατί δεν επιτρέπεις τα ανώνυμα σχόλια; Για κάντο σε παρακαλώ. Ο διάλογος είναι χρήσιμος.

βοιωτός είπε...

Στην πρώτη σελίδα Τρο...
Δεν ξέρω γιατί δεν επιτρέπει εδώ τα σχόλια.