Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιo της Θήβας είναι το θέμα του δελτίου Τύπου που μας απέστειλε
η Τοπική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θήβας.

Τοπική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΘΗΒΑΣ
ΘΗΒΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2008

ΝΑΙ στην ανάπτυξη με σεβασμό στην φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
ΟΧΙ στην «ανάπτυξη» που υπαγορεύει το συμφέρον των λίγων.
Αυτές τις μέρες συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το β’ στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχέδίου της ΘΗΒΑΣ.

Το Γ.Π.Σ αποτελεί την έκφραση μιας συνολικής μακροπρόθεσμης πολιτικής, σημαντικό και σπουδαίο εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης και των περιαστικών της οικισμών.
Με ευθύνη της δημοτικής πλειοψηφίας η διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, επαγγελματικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ έχει απαξιωθεί και υποβαθμιστεί. Δεν επιδιώχθηκε και είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα η κοινωνία να μην έχει καμία πληροφόρηση ή άποψη επί ενός σχεδίου που θα την επηρεάσει άμεσα για τις επόμενες δεκαετίες.

Σε συνθήκες προχειρότητας, με συνοπτικές διαδικασίες και με απόντες τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους πολίτες, οι δυνάμεις της συντήρησης που εκφράζονται από την «πασοκική» πλειοψηφία του κ.Ν. Σβίγκου και την μειοψηφία της κυβερνητικής Ν.Δ, σε αγαστή συνεργασία μεθοδεύουν και απεργάζονται την ανατροπή των βασικών επιλογών του προτεινόμενου σχεδίου, που έχουν γίνει αποδεκτές με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τοπική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ, υποστηρίζει την άποψη ότι σήμερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων ( ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο), επιβάλλεται η υιοθέτηση και η εφαρμογή ενός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τον Δήμο της ΘΗΒΑΣ που θα εξασφαλίζει την ΒΙΩΣΙΜΗ, ΑΕΙΦΟΡΟ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ανάπτυξη της περιοχής, προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων, θα στοχεύει στην ποιοτική περιβαλλοντική αναβάθμιση» και θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ είναι υπέρ μια επιστημονικά ορθής και κοινωνικά δίκαιη χωροθέτηση των παραγωγικών δραστηριότητων και καταγγέλλει στους Θηβαίους Πολίτες ότι η συμμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ουσιαστικά αδιαφορεί για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και των επερχόμενων γενεών, που είναι βέβαιο ότι θα υποστούν τις συνέπειες της κοντόφθαλμης πολιτικής τους.

ΝΑΙ στο σχεδιασμό με σύνεση και τόλμη, για να συνεχιστεί η ζωή σ’αυτό τον τόπο, για να υπάρξει μέλλον.
ΝΑΙ στην ανάπτυξη με σεβασμό στην φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
ΟΧΙ στην «ανάπτυξη» που υπαγορεύει το συμφέρον των λίγων.
ΟΧΙ δεν θέλουμε και δεν πρέπει να γίνουμε Οινόφυτα ούτε μια ακόμη Ελευσίνα.

Ηδη πληρώνουμε μεγάλο τίμημα από την άναρχη και ανεξέλεγκτη βιομηχανική «ανάπτυξη» της ευρύτερης περιοχής με την μόλυνση του νερού (εξασθενές χρώμιο)
Μας ανήκει ένα καλύτερο μέλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: