Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Αποσύρονται 10.000 κιλά ύποπτων αλλαντικών από την ελληνική αγορά

Δέκα τόνους αλλαντικών, για τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι είναι επιμολυσμένα με διοξίνες απέσυρε ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται για μορταδέλα και πεπερόνε που παρασκευάστηκαν από ιρλανδικό χοιρινό κρέας και διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ, πρόκειται για περίπου ενάμισι τόνο μορταδέλας με την εμπορική επωνυμία «ALCISA» και με αριθμό παρτίδας 8325060, η οποία διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία «ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΑΥΛΟΣ». Από την συνολική ποσότητα ήδη κατασχέθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ 600 kg.
Η υπόλοιπη ποσότητα, η οποία ήδη βρίσκεται υπό ανάκληση, διακινήθηκε στην αγορά από τις ακόλουθες επιχειρήσεις τροφίμων: «ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.», «ΑΦΡΟΔΙΤΗ Α.Ε.Ε.», «ΛΙΑΝΤΑΣ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε.», «ΖΛΑΤΙΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ», «ΚΥΖΙΡΙΔΗ ΑΦΟΙ», «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Περισσότεροι από τρεις τόνοι του ίδιου προϊόντος με αριθμό παρτίδας 8325059 πουλήθηκαν στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην ελληνική εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΡΟΝΑ Α.Ε». Ευτυχώς, δεν διακινήθηκε στην αγορά, καθώς το σύνολο της ποσότητας βρέθηκε στις αποθήκες της επιχείρησης.
Επίσης, ύστερα από αναφορά της εταιρείας «FOOD PLUS», ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε τη διακίνηση στην Ελλάδα πεπερόνε, το οποίο παρασκευάστηκε από Ιρλανδικό χοιρινό κρέας με χρόνο σφαγής μετά το Σεπτέμβριο 2008. Επειδή υπάρχουν υποψίες ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι επιμολυσμένο με διοξίνες, η εταιρεία το απέσυρε αμέσως για προληπτικούς λόγους και το δέσμευσε στις αποθήκες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: