Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για αγρότες και για την κλιματική αλλαγή

O ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για το αγροτικό και τις κινητοποιήσεις....

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις έφεραν, για άλλη μια φορά, στην επιφάνεια τα διαχρονικά προβλήματα των Ελλήνων αγροτών. Προβλήματα που, δεκαετίες τώρα, αποτελούν «προνομιακό πεδίο» για την άσκηση μικροκομματικής εκμετάλλευσης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στις προεκλογικές περιόδους.
Τα διαρθρωτικά αδιέξοδα, η πτώση των τιμών, τα χρέη, οι εκβιασμοί εμπόρων και μεσαζόντων οδηγούν στη διαρκή συρρίκνωση ενός ζωτικού παραγωγικού τομέα και στην απελπισία χιλιάδες συμπολίτες μας.
Ο ΣΥΝ έχει ανέκαθεν ασκήσει έντονη κριτική στις ακολουθούμενες πολιτικές με εποικοδομητικές και ρηξικέλευθες προτάσεις, αφού είχε έγκαιρα προβλέψει τα επερχόμενα αδιέξοδα.
Και αυτή τη φορά βρίσκεται στο πλευρό των αυτών των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου αφού, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με μεσαίους και μικρούς κλήρους , πενιχρά μέσα και ελάχιστη στήριξη βιώνουν την αγωνία της επιβίωσης, πότε σηκώνοντας τα μάτια στο «θεό» και πότε εκλιπαρώντας « τα ψίχουλα της μικροψυχίας των κυβερνώντων».


...και ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για την Παγκόσμια Ημέρα των Κλιματικών Αλλαγών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
«Παγκόσμια ημέρα των κλιματικών αλλαγών» τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.
Άλλη μια επέτειος για ευχολόγια και μεγάλα λόγια. Άλλη μια ευκαιρία απενοχοποίησης, άλλο ένα άλλοθι για την αυτοκαταστροφική πορεία του σύγχρονου ανθρώπου προς ένα εφιαλτικό μέλλον, αφού το κλίμα χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα, αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο από τις δράσεις και τις συμπεριφορές του «ιδανικού αυτόχειρα» που είναι ο σύγχρονος άνθρωπος.

Το λιώσιμο των πάγων, ο βιασμός της εναλλαγής των εποχών, οι παρατεταμένες κατά τόπους ξηρασίες ή βροχοπτώσεις, οι κυκλώνες, οι πλημμύρες, η ερημοποίηση προαναγγέλλουν ένα ανατριχιαστικό σενάριο. Κύρια θύματα, κυρίως, οι νέοι και οι επόμενες γενιές αφού , ως άλλοι Κρόνοι, είμαστε έτοιμοι να φάμε τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Ο ΣΥΝ, έχοντας ως βασική προτεραιότητα τα οικολογικά ζητήματα, βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για μια βιώσιμη ανάπτυξη με ποιότητα ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον. Άλλωστε, το πρόβλημα έχει ως αφετηρία τη δική μας αυλή, αφού η Βοιωτία και η πόλη μας πλήττεται βάναυσα από οικονομικές και βιομηχανικές δραστηριότητες που, στο βωμό του κέρδους, οδηγούν σε δραματική υποβάθμιση το περιβάλλον, το κλίμα, την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας.

Μια ανακοίνωση σε μια επέτειο δεν είναι αρκετή. Τα λόγια και η επίδειξη «οικολογικότητας» δε φτάνουν. Μόνο η αλλαγή στάσης, η κινητοποίηση, η δράση και ο καθημερινός αγώνας αφήνουν , έστω και λίγες, ελπίδες για αναστροφή του κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: