Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στον χώρο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Παρουσία του ανακριτή Φώτη Βλάχου, του Δημήτρη Τσοβόλα, των πραγματογνωμόνων που έχουν ορίσει η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και οι δύο ειδικοί φρουροί, έγινε το πρωί η πολυαναμενόμενη βλητική εξέταση και αυτοψία στον τόπο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή.
Η αυτοψία ξεκίνησε στις 7:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:00, με τον χώρο γύρω από τις οδούς Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια να είναι αποκλεισμένος από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Αυτόπτες μάρτυρες των όσων διαδραματίστηκαν το μοιραίο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν στο σημείο και εξήγησαν γι’ ακόμη μια φορά τα όσα είδαν και άκουσαν πριν και μετά τους πυροβολισμούς.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο ακριβώς χτύπησε η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξανδρο, από ποια απόσταση βλήθηκε ο μαθητής και που στόχευε ο ειδικός φρουρός.
Βέβαια, η αυτοψία έγινε δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, σε έναν χώρο όπου έγιναν επεισόδια και χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν για ν' αφήσουν ένα λουλούδι ή να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού... Κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Σε συνδυασμό όμως με την ιατροδικαστική έκθεση και τη βαλλιστική έρευνα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 15χρονου μαθητή.
Θυμίζουμε ότι η αυτοψία στον χώρο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος έγινε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: