Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Μα πού πήγαν οι πραγματικοί άντρες; Οχι στη Μελβούρνη, πάντως

«Ξεχάστε τις φάλαινες - είναι ώρα να σώστε τους αρσενικούς». «Ελεύθερες γυναίκες σκοτώνονται για έναν αληθινό άντρα». «Έχει πεθάνει ο Αυστραλός άντρας»; Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους αυστραλιανών εφημερίδων με αφορμή πρόσφατη έρευνα όπου στο ερώτημα «είναι ο τυπικός Αυστραλός άντρας υπό εξαφάνιση;» το 75% είπε «ναι».
Η εν λόγω έρευνα χρηματοδοτήθηκε από της εταιρία παρασκευής μπύρας Barons Brewing Co, η οποία, ως φαίνεται, ανησύχησε από την πτώση της κατανάλωσης της μπύρας και αποφάσισε να διαπιστώσει πού οφείλεται.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Σ. Γκαρνέτ, είπε αναφορικά ότι οι γυναίκες πρωτοστατούν στην εκστρατεία savethemales.com.au (εκστρατεία για να μην εξαφανιστούν από προσώπου Αυστραλίας οι «πραγματικοί» άντρες).
Αντίθετα, σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο τύπος «metrosexual», ο οποίος ενδιαφέρεται περισσότερο για την εμφάνισή του και προτιμά τη σαμπάνια και τον ξηρό λευκό από τη μπύρα.
Οκτώ από τους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι οι άντρες σήμερα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την εμφάνισή τους, από ό,τι πριν δέκα χρόνια.
Το 70% εκτιμά ότι και στο χώρο του «μπάρμπεκιου» τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού οι άντρες σήμερα προτιμούν να φέρνουν σαμπάνια και ποικιλίες τυριών, παρά μπύρα και ωμό κρέας, όπως πριν.
Το 60% πιστεύει ότι οι άντρες προτιμούν να συναντούν τους φίλους τους σήμερα σε εστιατόρια και καφέ παρά σε παμπ.
Το 50% υποστηρίζει ότι οι σημερινοί άντρες προτιμούν να κάνουν γιόγκα ή «πιλάτες» το Σαββατοκύριακο, παρά να παίζουν ποδόσφαιρο ή κρίκετ.
Τα παιδιά και η σύντροφος απορροφούν περισσότερο από το χρόνο του σύγχρονου Αυστραλού άντρα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει ώρα για τους φίλους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: