Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για την ENELCO

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τη μονάδα της ΕΝΕLCO στη Χαιρώνεια.

ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ENEL ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ
Καταγγέλλουμε την άθλια μεθόδευση που οδήγησε στην πλήρη μεταστροφή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την έγκριση της κατασκευής ενεργειακής μονάδας που υποβαθμίζει τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Χαιρώνειας και της Δαύλειας, επηρεάζει το περιβάλλον ολόκληρης της περιοχής μας και υπονομεύει την βιώσιμη ανάπτυξη.
Πρόκειται για μία από τις 12 συνολικά ενεργειακές μονάδες που χωροθετούνται μέχρι σήμερα στο νομό Βοιωτίας, διάσπαρτα, χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο το όφελος των ξένων ενεργειακών κολοσσών που συμπράττουν με ντόπιους επιχειρηματίες.
Καταγγέλλουμε επίσης τα θλιβερά φαινόμενα ντόπιων «παραγόντων» όπως του πρώην Νομάρχη Ν. Στάμου και του προέδρου του ΕΒΕ Π. Αγνιάδη, που έσπευσαν να υποστηρίξουν ιδιωτικά συμφέροντα ενάντια σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τους Δήμους Χαιρώνειας και Δαύλειας.
Ειδικά ο κ. Αγνιάδης, χρησιμοποίησε με τρόπο απαράδεκτο την αιρετή θέση του, παραγνωρίζοντας τον ρόλο του φορέα που εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των ντόπιων επαγγελματιών και εμπόρων. Στη συνέχεια, εξέφρασε με τον πιο ωμό τρόπο τις αντιλήψεις του περί ανάπτυξης, που συνοψίζονται στην άνευ όρων αποδοχή οποιασδήποτε εγκατάστασης ακόμη και χωρίς απασχόληση όπως στην περίπτωση των ενεργειακών μονάδων. Πρόκειται για αντιλήψεις που εφαρμόστηκαν επί χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την παρακμή της Βοιωτίας αλλά και την εδραίωση της συναλλαγής των τοπικών «παραγόντων» με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική ανθρώπων που «μίσθωσε» η ENELCO, για να παρασύρουν ντόπιους ανέργους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους και υποσχόμενοι θέσεις εργασίας και ανταλλάγματα.
Τέτοιες πρακτικές που επιχειρούν να διαιρέσουν την κοινωνία, να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις και οξύνσεις, είναι επικίνδυνες και πρέπει να καταδικαστούν ανοιχτά από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη βουλευτή Άννα Φιλίνη και τοπικά στελέχη του, προκειμένου να υπερασπίσει το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά που θεωρεί ως τους κυριότερους μοχλούς μιας βιώσιμης ανάπτυξης όπου οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: