Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ

Με τηλεφώνημα που έγινε στις 16:21 στα γραφεία της zougla.gr, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Λαϊκή Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στις 5:50 το πρωί εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή.
Η κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της zougla.gr ήταν από απόκρυψη. Ο άγνωστος άνδρας ζήτησε επιτακτικά να μιλήσει με δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Τον συνέδεσαν αμέσως.
Στο δημοσιογράφο που σήκωσε το τηλέφωνο ανέφερε πολύ βιαστικά τα εξής: «Η οργάνωση «Λαϊκή Δράση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του οχήματος των ΜΑΤ. Επίσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί σε κάδο σκουπιδιών πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας και θα εκραγεί σε 15 λεπτά».
Αμέσως, ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την «περίεργη» κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο μας.
Από τη φωνή μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας.

Το χρονικό της επίθεσης
Η κλούβα των ΜΑΤ, η οποία μετέφερε είκοσι τρεις αστυνομικούς, δέχτηκε στις 5:50 το πρωί πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη, στο Γουδή.
Η κλούβα ξεκίνησε από την οδό Κοκκινοπούλου, όπου βρίσκεται η βάση των ΜΑΤ, με προορισμό το υπουργείο Πολιτισμού.
Ξαφνικά, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και το πίσω δεξί λάστιχο της κλούβας έσκασε. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ακούστηκε δεύτερος κρότος και μία βολίδα καρφώθηκε στο πίσω δεξί μέρος της μηχανής.
Ο οδηγός της κλούβας κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος και να επιστρέψει στη βάση, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους επιβαίνοντες.
Σε κατοχικό πολυβολείο ο σκοπευτής
Αναφορικά με τον τόπο από τον οποίο πυροβόλησε ο δράστης, οι έρευνες από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκαν σ' ένα κατοχικό πολυβολείο που βρίσκεται στον περιφραγμένο χώρο της Πολυτεχνειούπολης.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στη zougla.gr απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο σκοπευτής να βρισκόταν σε κάποιο σημείο του δρόμου, αφού τόσο οι επιβαίνοντες στην κλούβα, όσο και δύο αστυνομικοί που έκαναν περιπολία σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο, δεν αντελήφθησαν κάποια ύποπτη δραστηριότητα.
Επτά κάλυκες στην Πολυτεχνειούπολη, από καλάσνικοφ η βολίδα
Μετά από παραγγελία, ο εισαγγελέας ήρε το άσυλο και οι αστυνομικοί διενήργησαν αυτοψία στους χώρους του Πανεπιστημίου. Συνολικά εντοπίστηκαν επτά κάλυκες, οι οποίοι έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση.
Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από το πόρισμα της εξέτασης, τα δύο τμήματα της βολίδας που σφηνώθηκαν στη μηχανή και στο λάστιχο της κλούβας προέρχονται από πυροβόλο όπλο. Συγκεκριμένα, οι βολίδες είναι διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών και προέρχονται από καλάσνικοφ.
«Η επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ ερευνάται. Οι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μέσα στο όχημα, πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: