Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Μείωση κατανάλωσης ρεύματος για πρώτη φορά μετά το 1940!!!

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο μειώθηκε τον Οκτώβριο η κατανάλωση ρεύματος, καθώς οι βιομηχανίες περιορίζουν την παραγωγή τους, λόγω της κρίσης, ενώ η κακή ψυχολογία έχει οδηγήσει και τα νοικοκυριά σε μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Η ζήτηση για ηλεκτρισμό είναι δείκτης άμεσα συνδεδεμένος με την οικονομική ανάπτυξη. Για περισσότερα από δέκα χρόνια ανέβαινε ετησίως με ρυθμούς της τάξεως του 3%-4%, αλλά από το Σεπτέμβριο δείχνει εμφανή σημεία κάμψης, με πτώση 2,2%.
Τον Οκτώβριο τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ δείχνουν πτώση της ζήτησης στις 30 μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας που τροφοδοτούνται στην υψηλή τάση, της τάξεως του 7,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2007.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τ.Αθανασόπουλος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο εμφανίζεται μείωση της κατανάλωσης γύρω στο 1,5%, η οποία οφείλεται και στον ήπιο χειμώνα που έχουμε αλλά και στην ψυχολογία της αγοράς που οδηγεί όλους να είναι συγκρατημένοι στα έξοδά τους. Ανάλογες ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ασ.Παπαγεωργίου, προέδρου της ΔΕΠΑ, ο οποίος ανέφερε ότι εμφανίζεται μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου για τους ίδιους λόγους και αναμένεται να κλείσει εφέτος η χρονιά με κατανάλωση στα 4,1 δισ. κυβικά μέτρα, αντί για 4,5 δισ. κυβικά που ήταν η πρόβλεψη.
Όπως σημειώνει Το Βήμα, τα στοιχεία για τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά από τις τελευταίες εβδομάδες του Νοεμβρίου ως σήμερα, θα δείξουν νέα πτώση, καθώς η κρίση κάνει την παρουσία της αισθητή σε όλο και περισσότερους κλάδους. Ο Δεκέμβριος, δε, αναμένεται να αποτελέσει τη «στιγμή της αλήθειας»....
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: