Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, λέει ο Παυλόπουλος

Για διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου 15χρονου στα Εξάρχεια και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών στην έκτακτη συνέντευξη τύπου.
Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγο με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Εξάρχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε εκφράζοντας την οδήνη για το θάνατο του 15χρονου, υπό συνθήκες που ήδη διερευνώνται. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι συνέβη» δήλωσε ο υπουργός.
«Μέσα από την έρευνα θα αναδειχθεί η αλήθεια και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. «Είναι αδιανότηο να μην υπάρξει τιμωρία όταν πρόκειται για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής» ανέφερε. Μιλώντας για τη στάση της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε «η νοοτροπία της αστυνομίας σήμερα είναι διαφορετική. Είναι δίπλα στον πολίτη, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προτιμούμε μία αστυνομία αμυνόμενη, παρά την επίθεση και βλάβη εναντίον ανθρώπων».
Σε σχέση με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το μεμονωμένο, όπως το χαρακτήρισε, περιστατικό, δε μπορεί να οδηγεί σε άλλες καταστάσεις που κάνουν ζημιά στο σύνολο και στους εργαζόμενους. «Τελικά, και οι ενέργειες αυτές στρέφονται κατά των δικαιωμάτων του ανθρώπου», δήλωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο υπουργός δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία καλύπτει τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας και τόνισε το έργο που επιτελούν σήμερα η αστυνομία και οι ανώτατοι αξιωματικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: