Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Παρασκήνιο για ENELCO βλέπει ο δήμος Χαιρωνείας

Το δελτίο Τύπου του δήμου Χαιρωνείας.


Παρασκήνιο γύρω από την έκδοση απόφασης για την μονάδα της ENELCO

Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την «μπλοκαρισμένη» - λόγω απορριπτικής απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου- ιδιωτική ενεργειακή επένδυση συμφερόντων Κοπελούζου και ιταλικής ENEL στη Χαιρώνεια Βοιωτίας.
Ενώ η απορριπτική απόφαση του ΚΑΣ είναι πλήρως τεκμηριωμένη, ελήφθη σχεδόν ομόφωνα και μάλιστα με την ψήφο του Προέδρου του ΚΑΣ, που είναι ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, στις 29/7/2008, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπης, καθυστερεί με τρόπο πρωτοφανή να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου μας, ο οποίος σε επιστολή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού από τις 13 Νοεμβρίου εκφράζει για μια ακόμη φορά «την ανησυχία ολόκληρης της περιοχής για την πρωτοφανή καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα επιβεβαίωνε την ακύρωση της μονάδας.»
Η τουλάχιστον περίεργη καθυστέρηση του κ. Λιάπη να εκδώσει τη σχετική απόφαση έχει συνδεθεί με ένα όργιο φημών γύρω από επιχειρηματικές και πολιτικές παρεμβάσεις κάθε είδους ακόμη και προς τα υψηλότερα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να γίνει τελικά η επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: