Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Πενθήμερη φιλοξενία Τούρκων και Λετονών στο Δίστομο








Ιδού το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Διστόμου.
ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Δίστομο, 4 Δεκεμβρίου 2008.
Από την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 5ήμερη πολιτιστική μερίδα στο Δίστομο με θέμα “Οι νέοι στη Σύγχρονη Ευρώπη. Προϋποθέσεις και Προοπτικές”. Η μερίδα διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Διστόμου στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων της Ελλάδας, της Λετονίας και της Τουρκίας, απ’ όπου ήταν και οι προσκεκλημένοι, καθώς επίσης και ξεναγήσεις στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, στο Δημαρχείο Διστόμου, στο Μαυσωλείο, στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και των Δελφών, σε περιηγήσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διστόμου και σε επισκέψεις στην Αράχοβα και στην Ιτέα.
Κατά την επίσκεψη των αποστολών στο Δημαρχείο Διστόμου, τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Πανουργιάς προσφέροντας δώρα σε όλους και δέχτηκε τα δώρα που είχαν ετοιμάσει γι’ αυτόν οι επικεφαλής των αποστολών της Λετονίας, κα Σολβέιγκα και της Τουρκίας, κ. Ραμχί.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στους συμμετέχοντες ο Δήμος Διστόμου στην ταβέρνα «ΕΚΑΤΗ» στο Δίστομο. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σας συγχαίρω γιατί είστε η ζωντανή απόδειξη της δύναμης που κρύβουν μέσα τους οι νέοι, γιατί δείχνετε σε όλους μας τις ευθύνες που έχουμε απέναντί σας. Θέλω να γνωρίζετε ότι πάντα θα έχετε φίλους εδώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: