Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Atalanti Hills: Στάσιμη η τουριστική επένδυση στη Φθιώτιδα

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας παραμένει ακόμα η πρότυπη οικολογική τουριστική ανάπτυξη «Atalanti Hills» ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ όπως τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη τα στελέχη της εταιρίας Λοκρός, που έχει αναλάβει τη διαχείριση και ανάπτυξη του έργου. Πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο όραμα της σημερινής κυβέρνησης για μείωση της γραφειοκρατίας και καλή λειτουργία των κρατικών φορέων, διαφάνεια και «πράσινη ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γεώργιος Σαββίδης υπογραμμίζοντας ότι «Έχουμε εκτεθεί απέναντι στους ξένους συνεργάτες μας οι οποίοι πλέον απορούν εάν τελικά η Ελλάδα θέλει επενδύσεις ή όχι».

Στην παρούσα φάση είναι αμφίβολο αν το έργο θα προχωρήσει, όπως σημειώθηκε, με τη φετινή χρονιά να είναι καθοριστική για την εξέλιξη της επένδυσης. Οι επενδυτές έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση του έργου αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.
Το «Atalanti Hills» είναι μια τεράστια επένδυση σε μια έκταση περίπου 12.500 στρεμμάτων στο Χλωμό Όρος, κοντά στην κοινότητα Εξάρχου Αταλάντης (νομός Φθιώτιδας), οι επενδυτές του έργου προσδοκούν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά πρωτοποριακού για τα Ελληνικά δεδομένα τουριστικού προορισμού. Ο τουριστικός προορισμός περιλαμβάνει 3 ξενοδοχειακές μονάδες, κατοικίες, βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων και δραστηριότητες αγροτουρισμού, γήπεδα και ακαδημίες γκολφ και τένις, βοτανικό λόφο, 45 χιλιόμετρα μονοπατιών περιπάτων κ.α. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας.

Όλος ο σχεδιασμός του έργου είναι οικολογικός. Ελάχιστο ποσοστό της έκτασης χτίζεται και το 90% καλύπτεται από πράσινο. Όλα τα κτίρια είναι βιοκλιματικά και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ειδική μέριμνα υπάρχει και για τη μέγιστη εξοικονόμηση φυσικών πόρων καθώς και για τη διαχείριση των αποβλήτων με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και προδιαγραφές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: