Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ομιλία Γιαννάκη στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την ομιλία του Μιχάλη Γιαννάκη στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ, Βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010.

Στον χαιρετισμό του ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι : «Το συνέδριο αυτό έρχεται στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως αυτή διαμορφώνεται για τη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλους μας» είπε, απευθυνόμενος στους συνέδρους και συνέχισε λέγοντας: «Το ξεκίνημα του 2010 έρχεται για την Επιχείρηση, πάρα τις επιφυλάξεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, έχοντας μια καλή προίκα από τα κέρδη του 2010. Η ΔΕΗ πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ενεργειακού σχεδιασμού, σε εκσυγχρονισμό των λιγνιτοπαραγωγικών μονάδων, σε άμεσες επενδύσεις σε ΑΠΕ, στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των δικτύων και στην ανάπτυξη άμεση προώθηση ενός προγράμματος προσλήψεων ούτως ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της εταιρείας. Οι βασικοί μας στόχοι για την ενεργειακή πολιτική πιστεύω πως είναι για όλους:

· Η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια,
· Η φθηνή ενέργεια,
· Η προστασία του περιβάλλοντος και
· Η εξοικονόμηση ενέργειας»

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννάκης απευθυνόμενος προς τους συνέδρους-εργαζόμενους της ΔΕΗ προσέθεσε: «Έχετε το προνόμιο να εργάζεστε σε μια Δημόσια Επιχείρηση με τεράστια εθνική σημασία και σε ένα τομέα, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Σε έναν τομέα, που συγκρούονται ισχυρά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα . Για εμάς, η στρατηγική της επόμενης μέρας για τη ΔΕΗ προσανατολίζεται σε μια οικονομικά βιώσιμη ΔΕΗ, σε μια κερδοφόρα ΔΕΗ, με σύγχρονη αντίληψη κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, με προτεραιότητα το σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων, την ασφαλή εργασία καθώς και τον σταθερό προσανατολισμό στο σεβασμό προς το περιβάλλον. Στόχος μας δεν είναι μια φοβική ΔΕΗ, μια ΔΕΗ που φοβάται τον ανταγωνισμό, που αντιστέκεται στις προκλήσεις των καιρών. Αλλά μια ΔΕΗ δυναμική ανταγωνιστική, σύγχρονη, που σέβεται τις κοινωνικές αρχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων.»

Κλείνοντας ο Μιχάλης Γιαννάκης δήλωσε: «Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Σε μια εποχή απαξίωσης των κομμάτων, των πολιτικών, της αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστών και των ΜΜΕ, η ΓΕΝΟΠ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ αποτελούν για εμάς πολύτιμο συνεργάτη ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού διαχρονικά πληρέστερες και αποτελεσματικότερες θέσεις, προτάσεις και πολιτικές για τους κοινούς μας στόχους Πολιτείας, Εργαζομένων και Κοινωνίας. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την ευκαιρία χρήσιμης ανταλλαγής απόψεων από το βήμα του συνεδρίου σας. Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν χρήσιμη βάση για περαιτέρω διαβούλευση πάνω στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Επιχείρηση, ώστε από κοινού να εφαρμόσουμε μια βιώσιμη πολιτική, προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: