Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Αύριο στην Αμφισσα η δίκη Κορκονέα

Μνήμες της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2009 στα Εξάρχεια, θα ζωντανέψουν και πάλι, ένα χρόνο μετά, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

O Eπαμεινώνδας ΚορκονέαςΣτο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασ. Σαραλιώτης, οι δύο ειδικοί φρουροί οι σφαίρες των οποίων δεν έπληξαν θανάσιμα μόνο τον 16χρονο Αλέξη, αλλά αποτέλεσαν αφορμή για ένα ξέφρενο ξέσπασμα της ελληνικής κοινωνίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και διαδήλωσαν κατά της αστυνομικής βίας, απαιτώντας οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ο Αλέξης ΓρηγορόπουλοςΗ δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη, που ξεκινάει αύριο, είναι φυσικό και αναμενόμενο να συγκεντρώσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Επί ποδός θα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί -υπολογίζεται ότι περίπου 400 από αυτούς ήδη μετακινούνται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς την Άμφισσα- υπό τον φόβο των επεισοδίων από αντεξουσιαστές, οι οποίοι αναμένεται να μεταβούν μαζικά στην πόλη.

Η μητέρα του Αλέξη ζητά να μη γίνει η δίκη στην ΆμφισσαΟ ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του κατηγορείται για απλή συνέργεια. Από την πλευρά της, η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, κάνει εκκλήσεις μέχρι και τώρα, την τελευταία στιγμή, να μεταφερθεί η δίκη και να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Με επιστολές της δε προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση, αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα των δύο ειδικών φρουρών και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη.
www.zougla,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: