Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Μαΐλλης: Σε λειτουργία η περιβαλλοντική επένδυση στα Οινόφυτα

Σε πλήρη λειτουργία έχει ήδη τεθεί η περιβαλλοντική επένδυση της Μ. Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ ύψους 4 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Μ. Ι. Μαΐλλης», ήδη από το 2007, η εταιρεία αποφάσισε να μετατρέψει το εργοστάσιο των Οινοφύτων σε «πράσινο εργοστάσιο» ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στη διαχείριση των ρύπων, αλλά και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία προσέλαβε το 2007 εξειδικευμένο γερμανικό οίκο ως σύμβουλο και στη συνέχεια εκπόνησε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 4 εκ. ευρώ, ώστε να καταστήσει τη μονάδα πρότυπο όσον αφορά στην προηγμένη διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων.
Η περιβαλλοντική επένδυση, η οποία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ήδη από το Νοέμβριο του 2009, αποτελείται από 3 κύρια συστήματα, που εγκαταστάθηκαν επιπλέον των υφιστάμενων συστημάτων που κάλυπταν ήδη τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα :
« Σύστημα Φιλτραρίσματος και ξηρού καθαρισμού Αερίων και σύστημα Αναγεννώμενης Θερμικής Οξείδωσης (RTO)
Το σύστημα φίλτρων αφαιρεί την αιωρούμενη σκόνη που διαχέεται στο περιβάλλον, ενώ το σύστημα θερμικής οξείδωσης μειώνει τις εκπομπές οργανικών διαλυτών σε επίπεδα που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των τελευταίων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης..
« Σύστημα φιλτραρίσματος και αποκονίωσης των αερίων της γραμμής θερμικής κατεργασίας (patenting).
Το σύστημα αυτό αφαιρεί και κατακρατά τη σκόνη από το χώρο εργασίας στη γραμμή θερμικής επεξεργασίας.-
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: