Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σε απολογία καλούνται μαθητές για καταλήψεις στη Χαλκίδα, λέει το ΚΚΕ



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σταμάτη και Παίδων Χαλκίδα
Φαξ 2221081166 , e-mail:eviakke@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκαν σε απολογία στα Δικαστήρια της Χαλκίδας μαθητές που συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα κλήθηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ που έκαναν κατάληψη ύστερα από γενικές συνελεύσεις των σχολείων τους, διεκδικώντας λύση στο οξυμένο κτιριακό πρόβλημα, ζητώντας ενιαίο, δημόσιο δωρεάν σχολείο, για να μην αναγκάζονται να δουλεύουν ταυτόχρονα. Κλήθηκαν επίσης μαθητές από το Λύκειο Κανήθου και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται κλήσεις για μαθητές και άλλων σχολείων ( 2ου - 4ου Λυκείου κλπ).
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακριβώς όπως και η προηγούμενη της ΝΔ επιχειρεί για άλλη μια φορά να ποινικοποιήσει τους αγώνες της νέας γενιάς , που ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αντί να απολογηθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ,στους μαθητές και στους γονείς τους για την πολιτική τους ,που αναγκάζει τους μαθητές να βγουν στο δρόμο, καλούν σε απολογία αυτούς που αγωνίζονται.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να εκφοβίσουν τους μαθητές δείχνουν ότι είναι αδίστακτοι , επικίνδυνοι και πρέπει να απομονωθούν. Χρησιμοποιούν γονείς σε «διατεταγμένη υπηρεσία» για να μηνύουν τα παιδιά τους!!!. Βάζουν ορισμένους πρόθυμους από τους διευθυντές των σχολείων στο ρόλο του «χαφιέ παιδονόμου», για να καταδώσουν στην «δικαιοσύνη» τους , τα ονόματα ανήλικων μαθητών!!! Και η κακόμοιρη δικαιοσύνη …… αντί να καταδιώκει τους θύτες και τους εμπνευστές αυτής της επικίνδυνης πολιτικής, καταδιώκει τα θύματα. Αντί να καταδιώκει αυτούς που αφήνουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια, καταδιώκει νέα, γεμάτα ζωντάνια παιδιά που διεκδικούν με πείσμα και μαχητικότητα την λύση των προβλημάτων τους.
Όμως να ξέρουν ότι το Δίκιο και η Αλήθεια δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται.
Καλούμε τους μαθητές μέσα από τα συντονιστικά τους να δώσουν ενιαία απάντηση. Μόνο ο κοινός αγώνας τους μπορεί να σταματήσει την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Καλούμε όλους τους γονείς , όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς τους, τους εκπαιδευτικούς στην ΕΛΜΕ και στους συλλόγους Δασκάλων να πάρουν θέση δίπλα στους μαθητές.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα σχολείο ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα ,θα καλλιεργεί την προσωπικότητα και την κριτική σκέψη χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς, που θα οργανώνει τη γνώση και την κοινωνική ζωή των μαθητών, θα διαμορφώνει σταθερές προσωπικότητες, ανθρώπους με χαρακτήρα και αξίες.
ΧΑΛΚΙΔΑ 24/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: