Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο συγκάλυψης της ρύπανσης του Ασωπού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Συγκάλυψη των υπευθύνων για τη ρύπανση του Ασωπού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, επικαλούμενοι την έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα λίστα με τις εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική νομοθεσία.
Όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, «τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου αναδεικνύουν την εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής».
Τονίζει, επίσης, ότι η έκθεση παρελήφθη τον Μάρτιο του 2008, «αλλά οι σελίδες στις οποίες αναφέρονταν τα ονόματα των εταιρειών και τα ονόματα των υψηλόβαθμων της Νομαρχίας Βοιωτίας, στους οποίους το κλιμάκιο ελέγχου καταλόγιζε παραλείψεις, είχαν εξαιρεθεί».
Σύμφωνα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, οι εταιρείες που ελέγχθηκαν έχουν άδειες λειτουργίας που εκδόθηκαν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, δεν τηρούνται οι διατάξεις σχετικά με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, την προστασία των υπόγειων νερών και τον έλεγχο της απόρριψης επικίνδυνων υγρών αποβλήτων σε επιφανειακά νερά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: