Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είναι γνωστό ότι από την 1η Γενάρη 2010 , η Ισπανία ανέλαβε για έξι μήνες την Προεδρία της Ε.Ε. Ενόψει αυτού του γεγονότος το Πολωνικό Ινστιτούτο «Λεχ Βαλέσα» ανακοίνωσε την διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα: «Ποιο το μέλλον της Κούβας-Το μέλλον της πολιτικής της Ε.Ε. προς την Κούβα και το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Το σεμινάριο, έγινε στις 12 του Γενάρη στις Βρυξέλλες , υπό την αιγίδα του Πολωνού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ και τη στήριξη συνολικά της Ε.Ε. Ως σκοπό έχει «την προσπάθεια ορισμού της αποτελεσματικότητας της τρέχουσας Κοινής Ευρωπαϊκής Θέσης προς την Κούβα, καθώς και την απάντηση στο ερώτημα εάν είναι δυνατή η στήριξη των υποστηρικτών της μεταρρύθμισης του συστήματος στο Νησί από τα Ευρωπαϊκά Κράτη.»
Αναμασώντας τα σχετικά με την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι διοργανωτές του σεμιναρίου στόχο έχουν την προώθηση της εχθρικής πολιτικής ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, ακολουθώντας την επιθετική πολιτική των Η.Π.Α., με όχι μόνο τη διατήρηση της υπάρχουσας Κοινής Θέσης της Ε.Ε. αλλά και πιθανά τη δημιουργία μιας άλλης χειρότερης, με αντικειμενικό σκοπό την απροκάλυπτη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού. Τον ρόλο προωθητή μιας τέτοιας προσπάθειας κατέχει η Πολωνία που είναι ο εκφραστής της πολιτικής των ΗΠΑ στην Ε.Ε.
Επαναλήφθηκαν τα γνωστά αναμασήματα για «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων» (δηλαδή των αποδεδειγμένα πληρωμένων μισθοφόρων του ιμπεριαλισμού), ενώ οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ανοιχτά την ανάγκη για «αλλαγή» στο «ανελεύθερο» - όπως ισχυρίζονται – καθεστώς. Στη σύναξη , όπου συμμετείχαν Πολωνοί αντιδραστικοί πολιτικοί, ευρωβουλευτές από άλλες χώρες (κυρίως του Ευρωπαϊκού Κόμματος) και τεχνοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου, δόθηκαν οι εντολές και οι κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διείσδυση στην Κούβα.
Πάντοτε το δήθεν θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Ε.Ε. το χρησιμοποίησαν και το χρησιμοποιούν ως όπλο στον βρώμικο πόλεμό τους. Η σοσιαλιστική Δημοκρατία της Κούβας είναι μέλος του Συμβουλίου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε. με τριετή θητεία! Υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του Συμβουλίου. Εκλέχτηκε με 135 ψήφους των κρατών –μελών της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., δηλαδή με περισσότερα από τα 2/3 των μελών της, παρά τις πιέσεις των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που εργάστηκαν δραστήρια ενάντια στην υποψηφιότητά της, ενώ αυτή των ΗΠΑ καταψηφίστηκε!
Καταγγέλλουμε κάθε είδους ενέργειες που προωθούν την προσπάθεια ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Κουβανικός λαός.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό και την Επαναστατική του κυβέρνηση.
Δυναμώνουμε το κίνημα αλληλεγγύης και βρισκόμαστε σε εγρήγορση.
Η Κούβα δεν είναι μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: