Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Επίθεση ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για τη ΔΕΥΑΛ

ΠΑΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι, -ες, νέοι νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Τη Δευτέρα 8 Μάρτη του 2010 στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς συζητήθηκε σαν μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της ΔΕΥΑΛ (τα οικονομικά της και οι περικοπές στα επιδόματα των εργαζομένων για να παραμείνει βιώσιμη η επιχείρηση). Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου Λιβαδειάς, το λόγο πήραν και τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης της ΔΕΥΑΛ και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ίδια επιχείρηση.
Δεν θα σχολιάσουμε την πρόταση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας, αλλά και των άλλων δημοτικών παρατάξεων που λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενα αυτά που στήριξαν.

Όμως ο εκπρόσωπος του Ε.Κ. Λιβαδειάς (που τυγχάνει να είναι και ο Γραμματέας) που υποτίθεται ότι στηρίζει τους εργαζόμενους (γιατί υποτίθεται ότι τους εκπροσωπεί στο δευτεροβάθμιο όργανο) και παλεύει για τα δικαιώματά τους και τις κατακτήσεις τους πήρε θέση ενάντια στην Σ.Σ.Ε. που έχουν υπογράψει, συμφώνησε με τη μείωση των επιδομάτων των εργαζομένων και για να δικαιολογήσει τη στάση του, επιτέθηκε στον Πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ και στο Π.Α.ΜΕ..
Ενοχλεί τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς η δράση του Π.Α.ΜΕ. και των συνδικαλιστών του.

Τους ενοχλεί που αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στα μάτια των εργαζομένων. Ενοχλούνται που το Π.Α.ΜΕ. και οι συνδικαλιστές του υπερασπίζονται τα ταξικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να προτάσσουν σαν κριτήριο τις κομματικές τους προτιμήσεις.
Αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά ότι είναι ταγμένοι να υπηρετούν με όλους τους τρόπους τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και γνωστός Απεργοσπάστης κατηγορεί τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ ότι δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γνωρίζει, και αυτά είναι καταγεγραμμένα, ότι ο συνάδελφος Πρόεδρος υπερασπίστηκε όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις (και τους 36 της επιχείρησης) ακόμη κι όταν ο Δήμαρχος προσπάθησε να προσωποποιήσει το θέμα των περικοπών σε επιδόματα, λέγοντάς του ότι ο ίδιος δεν θίγεται.
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
· Νομοθέτησε την περικοπή των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας κατά 30% στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
· Αύξησε το ΦΠΑ από 19% σε 21%, από 9% σε 10% και από 4,5% σε 5%.
· Αυξήθηκαν οι τιμές στα καύσιμα κατά 40-50%.
Μετά απ’ όλα αυτά δεν μας προκαλεί εντύπωση η ταύτιση των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ μπροστά στην οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.
Συνάδελφοι,
Η πόλη μας είναι μικρή και ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον. Πάει πολύ να εγκαλούν το Π.Α.ΜΕ. και τους συνδικαλιστές του αυτοί που έχουν ξεπουλήσει την ίδια την τάξη τους. Πάει πολύ να μιλούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων αυτοί που όχι μόνο δεν τα υπερασπίζονται, αλλά προσπαθούν με τη δράση τους να βάλουν ταφόπλακα.
Συνάδελφοι, καταδικάστε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Μαζικοποιήστε τα Σωματεία.
ΤΩΡΑ συσπειρωθείτε στο Π.Α.ΜΕ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: