Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Για τους υδατικούς πόρους της Βοιωτίας στη Βουλή η Αγάτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aρια Αγάτσα στη Βουλή: Να προστατέψουμε Ασωπό, Υλίκη και Παραλίμνη
Στην Επιτροπή Προστασίας Υδατικών Πόρων της Βουλής, που συνεδρίασε την Παρασκευή παρουσία τού αρμόδιου γενικού γραμματέα τού Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ανδρεαδάκη, η βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή Νομού μας.
Αναφέρθηκε στα έντονα και σοβαρά προβλήματα των υδάτινων πόρων  ποταμών και λιμνών της Βοιωτίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Το πρόβλημα τού Ασωπού είναι και θα παραμένει επίκαιρο μέχρι η περιοχή να εξυγιανθεί, μετά και απο τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Υπουργός Περιβάλλοντος, τα οποία σηματοδοτούν μια νέα αρχή.
Στην περιοχή υπάρχει και το σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων στην λίμνη Υλίκη και την παράπλευρη Παραλίμνη. Έχουμε μείωση των υδάτινων πόρων και ταυτοχρόνως απαιτείται λήψη μέτρων για την προστασία του βιότοπου και τις προοπτικές για μια πράσινη ανάπτυξη της περιοχής με την δημιουργία ενός Περιβαλλοντολογικού Πάρκου, στα πλαίσια των υγροβιότοπων που προστατεύονται  από τις Κοινοτικές Οδηγίες.
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι στον Βοιωτικό Κηφισό που εκβάλει στη λίμνη υπάρχουν σημαντικά ενδημικά είδη ψαριών και σταθμεύουν προστατευόμενα μεταναστευτικά πτηνά. Το 2010 αποτελεί για την Επιτροπή ένα σημαντικό έτος δράσης, μιας και για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είναι “Έτος Βιοποικιλότητας”».
Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας απάντησε πως υπάρχει πρόγραμμα της Ευρωπαικής Ενωσης για την προστασία των λιμνών, το οποίο επεξεργάζονται στο Υπουργείο, προκειμενου να εφαρμοστεί μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ τόνισε πως για τη διαχείρηση των Υδάτινων Πόρων στη Βοιωτία θα προγραμματιστεί σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: