Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ασκηση για σεισμό στο Σχηματάρι

Δελτίο Tύπου

Στις 26 Μαρτίου 2010 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σχηματαρίου προγραμματισμένη άσκηση σεισμού και εκκένωσης κτιρίου , με σκοπό να διερευνηθεί ο βαθμός ετοιμότητας κυρίως μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών. Ασκήσεις από αυτές που πρέπει να γίνονται σε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα της σεισμογενούς χώρας μας.
Την άσκηση οργάνωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου κος Σπαντιδέας Θεοδόσιος και συμμετείχαν συμβουλευτικά οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου διαθέτοντας την ομάδα αντισεισμικής δράσης του Συλλόγου.
Η άσκηση άρχισε με ολιγόλεπτη παρουσίαση του σεναρίου και υπενθύμιση των ενδεδειγμένων αντιδράσεων στο σύνολο των μαθητών , από μέλος της ομάδας των Ε.ΔΥ.Σ. , και συνεχίστηκε στις τάξεις με σενάριο σεισμικής δόνησης , μέτρα αυτοπροστασίας , εκκένωση κτιρίου , προώθηση μαθητών σε χώρους καταφυγής και λήψη παρουσιών.
Το επίπεδο κρίθηκε ικανοποιητικό , και εντοπίστηκαν κάποια ασθενή σημεία τα οποία πρόκειται να τεθούν υπ΄όψιν του διευθύνοντος , και παράλληλα θα γίνουν προτάσεις για τα κατάλληλα μέτρα.
Οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου έχουν θέσει εγγράφως στην διάθεση των διευθυντών των σχολείων της περιοχής τα εκπαιδευμένα μέλη τους , για συμβουλευτική ή υλική βοήθεια στα σχέδια της αντισεισμικής προστασίας των σχολείων , και έχουν γνωστοποιήσει την δηλωμένη αμέριστη υποστήριξη των φορέων όπως του ΟΑΣΠ , και της Πολιτικής Προστασίας , αλλά και γνωστών καθηγητών ή ερευνητών σεισμολόγων , και συμβουλευτικά αλλά και στην διεξαγωγή των ασκήσεων , ώστε αυτές να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην μέγιστη προστασία των μαθητών.
Η αρχή έγινε με το Γυμνάσιο Σχηματαρίου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Γυμνασίου κο Σπαντιδέα καθώς και τους καθηγητές για την βοήθεια και κατανόηση , και να τους βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους , όχι υποκαθιστώντας τον θεσμικό τους ρόλο αλλά βοηθώντας τους στο δύσκολο έργο τους.

Σχηματάρι 27-3-10
Η ομάδα αντισεισμικής δράσης του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: