Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Εργατικό Λιβαδειάς για τα μέτρα

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL :
ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : 93 /2010 Λιβαδειά 4/3/2010

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΑ & ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Το ΕΚΛ δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια του για τα νέα αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, που το μόνο «κέρδος» που θα φέρουν είναι να πυροδοτήσουν κοινωνικές αναταραχές και αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού. Σίγουρα σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα δεν θα γίνουμε λιποτάκτες και ούτε πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα απέναντι στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενεές.
Όμως αυτοί που οδήγησαν την χώρα στο γκρεμό έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση και πρέπει να πληρώσουν με κάθε τρόπο. Διότι έχουν διατελέσει «εσχάτη προδοσία» σε βάρους του έθνους. Με αυτή την κατηγορία πρέπει να διωχθούν ποινικά γιατί με τις απαράδεκτες αντεθνικές ενέργειες τους πλούτισαν και θησαύρισαν εις βάρος του έθνους.
Οι «καρχαρίες» των Αγορών και των πολιτικών προϊσταμένων τους στην Ε.Έ πήραν με τα κυβερνητικά μέτρα κυριολεκτικά ΣΑΡΚΑ από τη μισθωτή εργασία και την πραγματική οικονομία. Τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της κρίσης καλούνται για μια ακόμα φορά να τα φορτωθούν οι απλοί άνθρωποι του μόχθου για να ικανοποιηθούν οι Νεοφιλελεύθεροι των Βρυξελλών και οι κερδοσκόποι των αγορών.
Τα μέτρα είναι προφανώς άδικα μονομερή και η αποτελεσματικότητα τους θα κριθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς πέραν των αγορών, των κερδοσκόπων και των αρπαχτικών υπάρχει η πραγματική αγορά η οποία οδεύει σε βαθιά ύφεση και σε έκρηξη της Ανεργίας. Κανένα μέτρο δεν επιβαρύνει όλους αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροκλέπτουν, φοροδιαφεύγουν και υπαγορεύουν πολιτικές που έφεραν την χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της πολιτική θα οδηγήσει σε ένταση των κοινωνικών αντιθέσεων και αντιδράσεων και σε διόγκωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.
Τα μέτρα αυτά οδηγούν:
α) Σε δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει το ανάλογο ισοδύναμο προς την πλευρά των εργοδοτών, των εχόντων και κατεχόντων.
β) Έχουν τραγική επίπτωση στην ζήτηση και στην κατανάλωση με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της ύφεσης και την διεύρυνση της Ανεργίας.
γ) Διακρίνονται αποκλειστικά από την εισπρακτική λογική χωρίς καμία Αναπτυξιακή προοπτική, εξόδου από την κρίση. Περικόπτουν και την ελάχιστη προβλεπόμενη αύξηση στον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα ΕΚ και τις Ομοσπονδίες θα πάρει αποφάσεις και θα προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τη δραματική αφαίμαξη των εισοδημάτων μας και την έκρηξη της ανεργίας

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: