Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εκθεση φωτογραφίας RGB στη Λιβαδειά


Έκθεση φωτογραφίας
28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2010
Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς
Θέμα: R G B

Η φωτογραφική ομάδα mirrorfoto διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας
με θέμα R G B στη κεντρική πλατεία

The RGB color model is an additive color model in which red , green , and blue light are added together in various ways to reproduce a broad array of colors .Το μοντέλο χρωμάτων RGB είναι ένα πρόσθετο μοντέλο χρωμάτων τα οποία κόκκινο, πράσινο και μπλε προστίθενται μαζί με διάφορους τρόπους για να αναπαράγουν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. The name of the model comes from the initials of the three additive primary colors , red, green, and blue. Το όνομα του μοντέλου προέρχεται από τα αρχικά των τριών πρόσθετων πρωτογενών χρωμάτων, κόκκινο, πράσινο και μπλε.
The main purpose of the RGB color model is for the sensing, representation, and display of images in electronic systems, such as televisions and computers, though it has also been used in conventional photography . Ο κύριος σκοπός των χρωμάτων RGB είναι για την ανίχνευση, την εκπροσώπηση και εμφάνιση των εικόνων σε ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αν και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε συμβατική φωτογραφία. Before the electronic age, the RGB color model already had a solid theory behind it, based in human perception of colors . Πριν από την ηλεκτρονική εποχή, το μοντέλο χρωμάτων RGB είχε ήδη μία στέρεα θεωρία πίσω από αυτό, που βασίζεται στην ανθρώπινη αντίληψη των χρωμάτων.
Λίγα λόγια για την φωτογραφική ομάδα mirrorfoto

Η φωτογραφική ομάδα MIRRORFOTO δημιουργήθηκε το 2006 από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.
Αν και έχει έδρα την Λιβαδειά, τα μέλη της ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι εργασίες τους να αποτελούν ένα «μωσαϊκό» με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η εκτίμηση και η επιδίωξη της διαφορετικής άποψης είναι άλλωστε το κύριο συστατικό της mirrorfoto που πριν από περίπου ένα χρόνο, εξέδωσε και το πρώτο της φωτογραφικό λεύκωμα στις εβδομήντα σελίδες του οποίου αποτυπώνονται φωτογραφίες των μελών της ομάδας από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Η mirrorfoto έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων

Συμμετέχοντες στην έκθεση που θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2010:
Χουτζούμης Μπάμπης
Παπαγεωργίου Δημήτρης
Γεραντώνης Σπύρος
Κοροδήμος Νίκος
Μπαντούνας Σταύρος
Κυριάκος Σταύρος
Κεράστας Στέλιος
Σπίνος Παναγιώτης
Μπέκας Ανδρέας
Μπαδήλας Κώστας
Πραγιάννης Παναγιώτης

Διοργάνωση: MIRRORFOTO

Χώρος έκφρασης: Π. Ζητουνιάτη 34, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Site: http://www.mirrorfoto.gr/

e-mail: mirrorfoto@mirrorfoto.gr

Τηλέφωνο πληροφοριών: 6979.00.20.26

Δεν υπάρχουν σχόλια: