Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ανοιξαν οι ΧΥΤΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίασή της την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 αποφάσισε:

1. Η κατάληψη των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας ολοκληρώνεται σήμερα στις 12.00 το βράδυ.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την κινητοποίηση αυτή εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και την λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων.
Ήταν η πρώτη δυναμική και οργανωμένη αντίδρασή μας σε ένα μακροχρόνιο αγώνα που μόλις ξεκίνησε στη γενικευμένη επίθεση που θα δεχθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα και θα αφορά:
- Το πακέτο νέων μέτρων που προετοιμάζεται και έχει στόχο την παραπέρα συρρίκνωση των αποδοχών μας.
- Τις αλλαγές στα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά δικαιώματα με πρόσχημα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών.
- Το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» που θα οδηγήσει μέσω της συρρίκνωσης των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία.
- Την οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την περικοπή των επιχορηγήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αντιμετώπιση όλων των πιο πάνω δεδομένων προϋποθέτει την εκτίμηση της κατάστασης, την ανασύνταξη των δυνάμεων του κλάδου ώστε πιο οργανωμένα, πιο δυναμικά αλλά κυρίως ενωτικά να αντιμετωπίσουμε την επιδρομή στα δικαιώματά μας.

2. Να καλέσει τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων – Μελών της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. να συμμετέχουν μαζικά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 9.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως 1 και Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα) προκειμένου να εκφραστούν οι συλλογικές απόψεις των εργαζομένων, στον προγραμματισμό δράσης του κλάδου.

3. Να συγκαλέσει την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 στις 9.30 το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους, δυνατούς και πιο αποφασισμένους ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης που μας οδηγούν μαθηματικά σε οικονομική εξαθλίωση.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών συνεχίζεται και θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να ενταθεί για να καταργηθούν στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα καθώς είναι άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά. Στόχος αυτών των πολιτικών είναι τα θεμέλια της κοινωνίας μας, η κοινωνική συνοχή των εργαζομένων στην Ελλάδα και ο μόνος δρόμος διεξόδου από την κρίση είναι να μπει σε πρώτη προτεραιότητα Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: