Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συζήτηση για τον Μάριο Ζ. στο Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Κατά την διάρκεια της πορείας της Πέμπτης 11/3/2010 στην Αθήνα, ενώ η κατάσταση ήταν ήρεμη, τα τάγματα εφόδου του ΜΠΑΤΣΟΚ (Μ.Α.Τ.) ορμούν στους διαδηλωτές χωρίς την παραμικρή αφορμή, ξυλοκοπούν άγρια όποιον βρίσκουν μπροστά τους και συλλαμβάνουν έξι διαδηλωτές ανάμεσα τους και τον Μάριο. Απροκάλυπτα και εν γνώσει τους ότι τους παρακολουθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος, με τακτική που θα ζήλευαν και οι πρόγονοι τους ταγματασφαλήτες – γερμανοτσολιάδες, μετέτρεψαν τα σαμπουάν - πετσέτα - γυαλιά κολύμβησης που είχε η τσάντα του Μάριου σε βόμβες μολότοφ!
Η παρωδία συνεχίστηκε στο δικαστήριο, όπου η δικαστής έκανε φιλότιμη προσπάθεια να ξεπεράσει τα στρατοδικεία της χούντας. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι γνωστό ότι έχει καταργηθεί εδώ και καιρό, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι πλέον καταργούνται και τα πειστήρια που αποδεικνύουν την αθωότητα κάποιου. Το στρατοδικείο λοιπόν δεν έκανε δεκτές φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν την αθωότητα του Μάριου, καθώς φαίνεται σε όλες ότι δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, καθώς και οι υποτιθέμενες μπόμπες μολότοφ ήταν σαμπουάν… Πλήθος κόσμου έτρεξε αυθόρμητα να υπερασπιστεί τον Μάριο σαν μάρτυρες, μιας και όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια όλων των διαδηλωτών, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους μάρτυρες υπεράσπισης παρά μόλις έναν. Η κατάθεση ενός ψευδομάρτυρα μπάτσου ήταν ικανή να στείλει τον Μάριο προφυλακιστέο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Είναι φανερό σε όλους ότι η τακτική των τυχαίων συλλήψεων από τις πορείες που εφαρμόζουν οι μπάτσοι και καταδικάζουν οι δικαστές, δεν στρέφονται εναντίον μόνο του συλληφθέντα, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας που πιστεύει ακόμη στο δικαίωμα της απεργίας, της συγκέντρωσης, της διαμαρτυρίας. Η σύλληψη ενός αθώου κάνει σε όλους σαφές ότι όποιος διαφωνεί - διαδηλώνει - απεργεί είναι εν δυνάμει κατηγορούμενος τρομοκράτης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την σαπίλα του φασιστικού κράτους.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε μετά από μία ακόμη άδικη προφυλάκιση επενέβη και ο ΠΡΟ.ΠΟ.ΤΖΗΣ Χρυσαυγίδης στα ΜΜΕ για την υπόθεση λέγοντας ότι κάποιοι, επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα, αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομίας και δικαιοσύνης, να εφαρμόσουν το νόμο (δηλαδή τον κουκουλονόμο που θα καταργούσε). Η δήλωση Χρυσοχοΐδη μάς επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι αποστολή των Αρχών είναι να χρησιμοποιούν καταστολή και κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια σε πολίτες και απεργούς προκειμένου να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της λεηλασίας του εισοδήματός μας.
Ο Μάριος διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά στο ΟΑΚΑ. Όσοι τον γνωρίζουμε προσωπικά μιας και κατάγεται από την περιοχή μας, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη οργή για την προφυλάκιση του και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ
SS SS ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

ελευθεριακό στέκι In girum
στον πρώτο όροφο του πανεπιστημίου λιβαδειάς
ανοιχτή συνέλευση κάθε Τετάρτη 19:οο
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ Ζ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3, ΩΡΑ:19.00 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: