Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Γιαννάκης για ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση σχετικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε γεωτρήσεις αγροτών του Νομού Βοιωτίας κατέθεσε ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης, ζητώντας από τις συναρμόδιες Υπουργούς την συντονισμένη δράση των υπηρεσιών για άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2010

ΘΕΜΑ: «Διακοπή ρεύματος σε γεωτρήσεις αγροτών»

Κυρίες Υπουργοί,

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας βρίσκονται σε αναστάτωση για το γεγονός ότι συνεργεία της ΔΕΗ προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων λόγω οφειλών των αγροτών.

Ωστόσο, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας, η μη καταβολή των οφειλών οφείλεται αφενός στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την εμπορική δυσπραγία αγροτικών προϊόντων και αφετέρου στην μη καταβολή από μέρους του κράτους του 50% των δικαιούμενων ενισχύσεων και την επιστροφή του ΦΠΑ.

Είναι προφανές ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων οδηγεί στην απόγνωση εκατοντάδες αγρότες και θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τους. Οι ζημιές από την συνέχιση των διακοπών ηλεκτροδότησης θα είναι ολέθριες για το αγροτικό εισόδημα, σε μια περίοδο που η συρρίκνωση του εισοδήματός τους οδηγεί στα οδοφράγματα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Προτίθενται να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει αναστολή των διακοπών ρεύματος μέχρι την καταβολή των ενισχύσεων και την επιστροφή του ΦΠΑ;
-Πότε προγραμματίζουν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να προβούν στην καταβολή των εν λόγω ενισχύσεων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: