Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Μιχάλη Γιαννάκη με τη διοίκηση ΔΕΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό είχε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης.
Ο κ. Γιαννάκης μετά την επίσκεψη του στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας τόνισε ότι «είναι απαραίτητο η Διοίκηση να πρωταγωνιστεί στην εξορυκτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε -με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας- να επιλυθεί το πρόβλημα των μετεγκαταστάσεων των οικισμών».
Εξέφρασε, επίσης, τη θετική στάση της ΝΔ σε αποφάσεις της Διοίκησης, που συντελούν στον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής και στη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης. Θα είμαστε, όμως, αυστηροί, πρόσθεσε, σε όποια προσπάθεια παραγκωνισμού των τοπικών κοινωνιών και σε απόπειρες "ανθρωποφαγίας" και κομματικών επιλογών για τη στελέχωση της επιχείρησης.
Ο κ. Γιαννάκης έθεσε στον πρόεδρο της ΔΕΗ το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1/2007 της επιχείρησης και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες πρόσληψης.
Συζητήσαμε, ακόμη, ανέφερε ο τομεάρχης της ΝΔ για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για την επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας ισοζύγιο και για το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
«Στόχος μας είναι μια δυναμική ΔΕΗ, με κυρίαρχο ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις. Για το σκοπό αυτό, θα παρακολουθούμε στενά την κυβερνητική πολιτική στον ενεργειακό τομέα και θα επικοινωνούμε τακτικά με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την οποία θα στηρίζουμε, όπου χρειάζεται, αλλά θα ασκούμε αυστηρή κριτική, όπου πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες της βλάπτουν την επιχείρηση και την κοινωνία», κατέληξε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: