Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Με 250 MW ενισχύει το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας η Endesa Hellas

Τη διάθεση 250 ΜW στο ΔΕΣΜΗΕ για τις ημέρες του καύσωνα, ανακοίνωσε ο Όμιλος Μυτιληναίος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης, της ΡΑΕ και του ΔΕΣΜΗΕ για στήριξη του εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο όμιλος Μυτιληναίος, σε συμφωνία με τον ΔΕΣΜΗΕ, τροποποιεί το πρόγραμμα δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας, προκειμένου να στηρίξει το Σύστημα για την αποφυγή περικοπών φορτίου και πιθανής γενικής διακοπής λειτουργίας την κρίσιμη τρέχουσα εβδομάδα. Το πρόγραμμα της δοκιμαστικής λειτουργίας της Μονάδας Συμπαραγωγής, κατόπιν συνεννόησης των επιτελείων του Ομίλου Μυτιληναίος και του ΔΕΣΜΗΕ, θα τροποποιηθεί κατάλληλα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η όποια καθυστέρηση της έναρξης της εμπορικής λειτουργίας του συνόλου της μονάδας, η οποία θα τοποθετηθεί μέσα στον Αύγουστο.
Η ένταξη του Σταθμού στο Σύστημα είναι μείζονος σημασίας, καθώς θα συμβάλλει στην αξιόπιστη κάλυψη της ετήσιας μέγιστης ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια, που συνεχώς αυξάνεται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε απόλυτη συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος, ο Όμιλος Μυτιληναίος θα αξιολογεί τις ανάγκες και τη δυνατότητα συμβολής της μονάδας στο Εθνικό Σύστημα, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: