Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2008, στις 6.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Η υποδοχή θα γίνει έμπροσθεν του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και η τελετή Ενθρονίσεως στο Μητροπολιτικό Ναό.
Αντίστοιχα την επόμενη ημέρα, 21 Ιουλίου 2008, στις 6.30 μ.μ, η Ενθρόνιση θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα. Η υποδοχή θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδου έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους και η τελετή Ενθρονίσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους.
Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Α’ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Κυριακή 20 Ιουλίου 2008
ΩΡΑ: 18.15 Πέρας προσελεύσεως Επισήμων στο χώρο υποδοχής (έμπροσθεν Επιμελητηρίου Βοιωτίας)
ΩΡΑ: 18.30 Άφιξη του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της συνοδείας αυτών. Προσφώνηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή.
ΩΡΑ: 19.00 Άφιξη πομπής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό - Δοξολογία.- Ανάγνωση αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και του Προεδρικού Διατάγματος Καταστάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ υπό του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.
- Προσφωνήσεις.
- Ενθρονιστήριος Λόγος.

Β’ ΘΗΒΑ
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008
ΩΡΑ: 18.15 Πέρας προσελεύσεως Επισήμων στο χώρο υποδοχής (πεζόδρομος οδού Επαμεινώνδος)
ΩΡΑ: 18.30 Άφιξη του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της συνοδείας αυτών. Προσφώνηση Δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου Σβίγγου.
ΩΡΑ: 19.00. Άφιξη πομπής στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους - Δοξολογία.- Ανάγνωση αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και του Προεδρικού Διατάγματος Καταστάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Προσφώνησις εκπροσώπου του Ιερού κλήρου.
- Προσφωνήσεις.
- Ενθρονιστήριος Λόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: