Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Τον Σεπτέμβριο, το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία

Ο χωροταξικός σχεδιασμός συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανέφερε ότι έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και σημείωσε ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια στερείτο ενός βασικού εργαλείου για την ορθολογική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Γιώργος Σουφλιάς ανέφερε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα θεσμοθετηθούν το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές και τη βιομηχανία ενώ ο τουρισμός έχει περάσει από τη διαβούλευση σε εθνικό επίπεδο, θα προωθηθεί στο ειδικό συμβούλιο και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει θεσμοθετηθεί. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθούν στη δημοσιότητα για διαβούλευση το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον παράκτιο και ορεινό χώρο.
Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζονται οι επενδύσεις, δηλαδή ο καθένας θα ξέρει τί μπορεί να κάνει και που.
Απαντώντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση του Γ. Αλογοσκούφη για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, σημείωσε ότι ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις και ανέφερε εν προκειμένω την προσωπική του εμπειρία: "Διετέλεσα υπουργός σε δύο κυβερνήσεις συνεργασίας και η εμπειρία μου είναι αρνητική. Δεν μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η Ελλάδα λόγω της νοοτροπίας που επικρατεί, καθώς από την πρώτη μέρα που γίνεται η συνεργασία όλοι σκέφτονται όχι πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, αλλά πως θα κερδίσει το κόμμα τους στις εκλογές, που θα γίνουν αργότερα".
Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: