Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το δυστύχημα στο Πέραμα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ergkliv@otenet.gr
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Το Εργατικό Kέvτρo Λιβαδειάς εκφράζει την ριζική και έvτoνη διαφωνία του στην κατατεθειμένη τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία αποτελειώνει - ισοπεδώνει- πλήρως τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Πρόκειται για έκφραση συμπεριφοράς και πρακτικής, που βάλλει ευθέως κατά των Δημοκρατικών θεσμών των Συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ανατροπή των ΣΣΕ και του δικαιώματος προσφυγής στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ) είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς αντεργατικών μέτρων και αποφάσεων, που θέλει τους εpyαζόμεvoυς πλήρως υποταγμένους και ενδεχομένως, ελκυστικές τις εκποιήσεις των επιχειρήσεων.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη τροπολογία.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των τραγικών θυµάτων, στη ζώνη Περάµατος.
Ταυτόχρονα εκφράζουµε οργή και αγανάκτηση, για τις συνεχιζόµενες εγκληµατικές παραλείψεις και την ανυπαρξία ουσιαστικών µέτρων ελέγχου και ασφάλειας στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στη ζώνη, αλλά και σ' όλες τις παραγωγικές µονάδες.
Ελπίζουµε ότι η δικαιοσύνη θα ελέγξει αυστηρά τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους ελέγχους του πλοίου, θα τιµωρήσει αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των εγκληµατικών παραλείψεων στη ζώνη Περάµατος.
Το Συνδικαλιστικό Κίνηµα καλεί την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Απασχόλησης, αντί να επεξεργάζονται σχέδια ανατροπής των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων, να προχωρήσουν σε άµεσα, αυστηρά και αποτελεσµατικά µέτρα υγείας και ασφάλειας και στη συγκρότηση φορέα επαγγελµατικού κινδύνου, ώστε να σταµατήσει να καταβάλεται φόρος αίµατος των εργαζοµένων, υπέρ της κερδοφορίας εργολάβων και επιχειρήσεων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: