Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Η σύμβαση για το Περιβαλλοντικό Μητρώο

Υπογράφεται την ερχόμενη Πέμπτη στη νομαρχία Βοιωτίας η προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Μητρώου. Ιδού το δελτίο Τύπου.

H ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Την Πέμπτη 3/7/2008 και ώρα 12.00 το μεσημέρι υπογράφεται στο Γραφείο του Νομάρχη Βοιωτίας η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Νομάρχη Βοιωτίας κ Κλέαρχου Περγαντά , του Δημάρχου Οινοφύτων κ Γ. Θεοδωρόπουλου , του Δημάρχου Σχηματαρίου κ Βαγγέλη Γεωργίου, του Δημάρχου Θηβαίων κ Νικ Σβίγγου και του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχίας Βοιωτίας κ Λουκά Καράντζαλη με αντικείμενο την δημιουργία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ , ΜΕ ΧΡΗΣΗ GIS”.
Αντίστοιχες Συμβάσεις θα υπογραφούν και με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Βοιωτίας για την υλοποίηση του συνολικού έργου και στα όρια των Δήμων αυτών.

Στα πλαίσια της Δημοσιότητας του προγράμματος θα ακολουθήσει στις 10/7/2008 και ώρα 10.30 π.μ Ημερίδα στο Ενοριακό κέντρο του Δήμου Οινοφύτων όπου θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις του Νομού Βοιωτίας.

Ο σχεδιασμός του Περιβαλλοντικού Μητρώου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και εντός της επόμενης εβδομάδας ειδικά κλιμάκια αρμοδίων υπαλλήλων, θα επισκεφθούν τις επιχειρήσεις για επιτόπια παράδοση του σχετικού ερωτηματολογίου, βάσει του οποίου θα γίνει η συνολική καταγραφή των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών κάθε μιας επιχείρησης.

To Eρωτηματολόγιο καταγραφής της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων είναι 28 σελίδων και πρέπει οι επιχειρήσεις υποχρεωτικά να απαντήσουν μέχρι 30/7/2008.
Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις για οποιοδήποτε λόγο δεν απαντήσουν εντός των προθεσμιών που τίθενται από τον Νομάρχη Βοιωτίας κ Κλέαρχο Περγαντά, τότε Τεχνικό Κλιμάκιο Περιβαλλοντικής Απογραφής θα επισκεφθεί τις επιχειρήσεις αυτές για την επιτόπια υποστήριξη συμπλήρωσής του.

Με το σημαντικό αυτό έργο, θα καταγραφεί πλήρως η περιβαλλοντική συμπεριφορά των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στο Νομό Βοιωτίας και μέσω αυτού θα παρακολουθείται η επίδοση όλων των υπόχρεων φορέων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τη συμμόρφωσή τους με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας τους.
Αναμένουμε την πλήρη και θετική συνεργασία των επιχειρήσεων της Βοιωτίας, στα πλαίσια της διακριτής όσο και της συλλογικής ευθύνης μας προς την Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: