Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι στην ΑτΕ λέει η ΕΝΩΣΗ

Τα κυριότερα σημεία της ανΑκοίνωσης που εξέδωσε χθες το σωματείο Εργαζομένων στην Αλουμίνιον της Ελλάδος ΕΝΩΣΗ. Γράφουν οι εργαζόμενοι:

Την Κυριακή 13/7/2008 πραγµατοποιήθηκε "απόβαση ενέργειας στην Αντίκυρα" από 200 περίπου άτοµα από τη νότια "καθαρή πλευρά" του Κορινθιακού Κόλπου µε σκοπό να διαμαρτυρηθoύν για τις σχεδιαζόµενες επενδύσεις του Οµίλου Μυτιληναίος στην περιoχή.
Η διαµαρτυρία έκλεισε µε πορεία στο χώρο της ΑτΕ, που απλά σαν γεγονός δεν θα προκαλούσε αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζοµένων, που έχουν κρατήσει υπεύθυνη και σοβαρή θέση µέχρι σήµερα, αν κάποιοι από τους συγκεντρωµένους δεν έγραφαν προσβλητικά συνθήµατα (όπως όχι στον καρκίνο) γύρω από το φυλάκιο της πόλης, ακόµα και στην τζαµαρία, την ώρα ΠO'U κάποιοι συνάδελφοί µας ευρίσκονταν και εργάζονταν µέσα σε αυτό.
Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν και δεν τιµούν κανένα.
Εmκεφαλής της «απόβασης» ήταν δυο βουλευτές του Συνασπισµού οι οποίοι ζήτησαν και συναντήθηκαν µε εκπροσώπους της Δ/νσης της ΑτΕ, όµως ξέχασαν ή δεν σκέφτηκαν να κάνουν το ίδιο και µε τους εκπροσώπους των εργαζοµένων.
Των εργαζοµένων που έχουν αποδείξει µε τους αγώνες και τις σηµαντικές επιτυχίες τους στον τοµέα αυτό, ότι είναι περισσότερο ευαίσθητοι από τον καθένα για το περιβάλλον που εργάζονται και ζoυν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και δεν κάνουν συµβιβασµούς και εκπτώσεις.
Δεν δέχονται όμως να παίζουν σε ξένα γήπεδα και να γίνεται το μεροκάματο αντικείμενο εκμετάλλευσης και εξυπηρέτησης μικροκομματικών η επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συναδέλφισσες - οι
Η δήθεν χαριστική συμφωvία της ΑτΕ με τη ΔΕΗ, που δεν διαφέρει σε τίποτα από των άλλων βιομηχανικών μονάδων, χρησιμοποιειται ως προσχημα για την επικράτηση στον
τομέα της ενέργειας που αποτελεί μήλον της έριδος για πολλούς μεγάλους ομίλους.
Οι πανομοιότυπες προσφυγές που κατέθεσαν ταυτόχρονα ο όμιλος Κοπελούζου και η κοινοπραξία ΤΕΚ - ΤΕΡΝΑ κατά της ΑτΕ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και τoυς μπακαλίστικους λογαριασμούς που επικαλείται και η ΓENOΠ ΔΕΗ στην προσφυγή της στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, αποτελούν απόδειξη ότι ο καβγάς γίνεται για το
"πάπλωμα",
Eiναι πολλά τα λεφτά ο χρόνος πιέζει και γι' αυτό το παιχνίδι χόντρυνε, οι μάσκες έπεσαν
και όσο κι αν θέλει η .......... να κρυφτεί η χαρά δεν την αφήνει.
Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι δημιουργούνται συμμαχlες και κόντρες ανάμεσα σε επιχειρηματικούς oμfλoυς με στόχο την προίκα της ενέργειας.
Η παραπληροφόρηση είναι το κύριo μέσο εξαπάτησης θεσμών και φορέων,
χρησιμοποιούνται θεμιτά και αθέμιτα μέσα στον αγώνα για την τελική επικράτηση αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
Οι εργαζόμενοι της ΑτΕ και το Σωματείο δεν πρέπει και δεν μπορούν να παραμένουν απλοί παρατηρητές των γεγονότων.

Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση, να βγουν μπροστά να πληροφορήσουν σωστά και ξεκάθαρα χωρίς σκοπιμότητες τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, τα πολιτικά κόμματα, την τοπική αυτoδιoiκηση κα.ι κοινωνία και να μεταφέρουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για όσα σχεδιάζονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς, με στόχο να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις.
Είναι καιρός να πάρουν όλοι ξεκάθαρη θέση και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει και να ρισκάρει εκ του ασφαλούς με τη λειτουργία της ΑτΕ και τις θέσεις των εργαζομένων για "αλλότρια"
συμφέρoντα.

Είμαστε εδώ έχουμε εμπειρία, ιδέες, προτάσεις και διάθεση να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου και τις θέσεtς εργασίας με παράλληλη και συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος.

Kαλoύμε όλους τoυς συναδέλφoυς σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αποτρέψουμε τα σχέδια -των μεγαλοεργολάβων και των συντεχνιών εις βάρος των εργαζομένων της ΑτΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωπασουδάκης Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας
Κουρουγεωργάκης Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: